szerző:
Eduline

Újabb remek ösztöndíjra pályázhattok, nem kell más, csak kalandvágy és egy kis angol- vagy németnyelv-tudás. Itt vannak a részletek.

©

November 15-ig pályázhatnak a Német Felsőoktatási Csereszolgálat (DAAD) ösztöndíjaira doktoranduszok és fiatal kutatók, akik németországi felsőoktatási intézményben vagy kutatóintézetben vennének részt továbbképzésen, vagy kutatásokat folytatnának. 

Kik pályázhatnak?

Magyar egyetemek és főiskolák végzős hallgatói és diplomásai pályázhatnak, akik Németországban mester- vagy másoddiplomás képzésre felvételt nyerhetnek. Pályázni már az utolsó tanulmányi évben is lehet. A pályázáshoz szükséges német- vagy angolnyelv-tudás, ez a képzés nyelvétől függ.

Mi az ösztöndíj célj?

Mesterfokozatú vagy másoddiplomás képzés  Ezt valamennyi tudományterületen megszerezhetitek.

Mekkora az ösztöndíj össze?

Havi 850 euró, 200 euró az egyszeri útiköltség-támogatás. Az ösztöndíj időtartama pedig 10-24 hónap/fő (először egy tanévre ítélik oda, jó eredmények esetén hosszabbítható).

Pályázati határidő: 2018. november 15.

Bővebb információkat itt olvashattok.

Jó hír az egyetemistáknak: erre az ösztöndíjára még mindig pályázhattok

Ha külföldön végeznétek a szakmai gyakorlatot vagy egy rövid tanulmányúton vennétek részt, a Campus Mundi program egyik ösztöndíjára még mindig pályázhattok. A pályázati határidőt technikai okok miatt meghosszabbították, így a jelentkezés új határideje 2018. október 14., vasárnap, 23.00 óra. Milyen ösztöndíjról van szó?