szerző:
MTI

Az indiai legfelsőbb bíróság hétfőn megerősítette a 2012-ben brutálisan megerőszakolt, később a bántalmazásokba belehalt újdelhi diáklány három erőszaktevőjére kiszabott halálbüntetést.

©

A vádlottak ügyvédje elmondta, hogy a bírák elutasították a három férfi kérelmét a halálbüntetés életfogytiglani börtönbüntetéssé változtatására. A bíróság véleménye szerint nem került napvilágra olyan új információ, amely miatt felül kellene vizsgálni a korábbi ítéletet. Egy negyedik vádlott-társuk is kérvény beadására készül.

A 23 éves orvostanhallgatót 2012 decemberében hat férfi megerőszakolta és összeverte egy buszon. A lányt a bántalmazás után kidobták a mozgó járműből. Két héttel később belehalt sérüléseibe. Az eset Indiában és világszerte hatalmas felzúdulást keltett. A történteket követően ezrek vonultak utcára, hogy tiltakozzanak a szexuális erőszakcselekmények ellen.

A csoportos nemi erőszak egyik elkövetője később öngyilkos lett, míg egy másik enyhébb büntetést kapott társainál, mert kiskorú volt a bűncselekmény elkövetésekor.

Az összes iskola termeit bekamerázzák, mobilappon nézhetik a diákokat az indiai szülők

Három hónapon belül az összes állami iskolát bekamerázzák Delhiben, India fővárosában - írja a 444.hu. A szülők pedig majd egy mobilalkalmazáson keresztül élőben nézhetik majd a gyereküket - írja az oldal a BBC-re hivatkozva. A város minisztere, Arvind Kejriwal szerint így teszik transzparensé és elszámoltathatóvá az iskolákat.