szerző:
MTI

A jövő szerdai ülésén már biztosan tárgyalni fog a felsőoktatás átalakításáról a kormány - mondta a Kossuth rádió 180 perc című műsorában a kormányszóvivő hétfőn reggel.

©

Kovács Zoltán emlékeztetett: hónapok óta tartanak az egyeztetések a felsőoktatás tervezett átalakításáról, a kormányzat egyértelműen a megegyezésre törekszik, ugyanakkor ragaszkodik ahhoz, hogy a magyar felsőoktatás minél jobban idomuljon a világban zajló folyamatokhoz.

A stratégia

Oroszrulett a szakok indítása: teljes lesz a káosz

Felsőoktatási stratégia: kasztrálnák a rektorokat

Újabb átalakítás: a közszolgálati egyetem felé terelnék a hallgatókat

Itt a felsőoktatás újraszabályozása: a szakok 15 százalékát eltörlik

Megszűnhet az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kara is

A kormányszóvivő károkozással vádolta meg Niedermüller Pétert, a DK európai parlamenti képviselőjét, aki pénteken sajtótájékoztatón jelentette be, hogy pártja állásfoglalást kér az Európai Bizottságtól, mert úgy látja, a kormány felsőoktatási elképzelései több ponton is szembe mennek az Európai Uniót jellemző értékekkel.

"Olyan mennyiségű kárt okoz ennek az országnak, ami most már lassan nem is mérhető" - mondta Kovács Zoltán a DK-s politikusról.

"Nem azért, mert a politikai vélemények különböznek, mert ez természetes, hanem azért, mert szakmányban gyártják az olyan típusú feljelentéseket, amelyekről aztán hónapok kemény munkájával tud kiderülni, hogy nem volt semmilyen alapjuk" - tette hozzá.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!