szerző:
Eduline

Önköltséges képzésre kerültetek be, ezért felvennétek a diákhitel 2-t? Itt találjátok a legfontosabb infókat arról, kik vehetik fel a kötött felhasználású tanulmányi kölcsönt.

©

A diákhitel 2-t csak azok vehetik fel, akik önköltséges képzésen tanulnak - mindegy, hogy nappali, esti, levelező vagy távoktatásos formában.

Fontos infó, hogy a kötött felhasználású diákhitelt csak 40 év alattiak igényelhetik, ha magyar állampolgárok, menekültként elismertek, letelepedési vagy bevándorlási engedéllyel rendelkezik, emellett valamelyik felsőoktatási intézményben érvényes hallgatói-tanulói jogviszonyuk van.

További feltétel, hogy az adott félévre be kell jelentkezni az egyetemen vagy főiskolán (vagyis passzív félévre nem lehet diákhitel 2-t igényelni, hiszen ilyenkor önköltséget sem kell fizetni), két diákhitel 2-je pedig senkinek lehet, ahogy az sem kaphat tanulmányi kölcsönt, akinek a korábban kötött hitelszerződése megszűnt, és tartozását nem fizette ki.  

Mi is a különbség a Diákhitel 1 és a Diákhitel 2 között? Minden fontos információ a Diákhitel 2-ről

Nemsokára kezdetét veszi a egyetem, mielőtt azonban belekezdenétek az első szemeszterbe, van pár dolog, amit érdemes tudni. Ahhoz, hogy meghozhassatok egy komoly döntést, ezeket nem szabad figyelmen kívül hagyni. Ki veheti fel? Ezt a hitelformát kizárólag állami ösztöndíjas képzésben résztvevő hallgatók igényelhetik. Mennyi ideig igényelhető?