szerző:
Eduline

A Pécsi Tudományegyetem külföldi orvostanhallgatóinak villányi bortúrája brutális csoportos verekedéssel zárult. Az egyik társtettest most 300 ezer forint pénzbüntetésre ítélték.

©

A Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kara az egyetemmel hallgatói jogviszonyban álló külföldi orvostanhallgatóknak villányi bortúrát szervezett két éve. Busszal szállítottak 50 diákot Villánykövesdre, majd vissza Pécsre - írja a 24.hu. A visszaút alatt többen is hangoskodni kezdtek a buszon, majd ököllel ütötték a busz tetejét belülről, néhány függönyt leszakítottak, valamint három üvegtörő kalapácsot is elloptak. A helyzet a leszállás után pedig tovább durvult.

A busznak út közben meg kellett állnia, mert az egyik hallgatóhoz mentőt kellett hívni alkoholmérgezés miatt. Őt barátai a buszról levitték és egy padra fektették. Mások azonban gúnyolni kezdték. Az egyik orvostanhallgató számonkérte őket a viselkedésükért, ebből aztán brutális csoportos verekedés lett, amely során az egyik vádlott még egy törött nyakú sörösüveggel is megkergette társait.

Az egyik orvostanhallgató nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A bíróság csak az egyik vádlottal szemben fejezte be a büntetőeljárást, társai ugyanis ismeretlen helyen tartózkodnak, róluk később döntenek. M. H. német állampolgárt csoportosan elkövetett garázdaság miatt mint társtettest 300.000 forint pénzbüntetésre ítélte - teszik hozzá.

Nagy a baj, minden harmadik diáklányt zaklattak már szexuálisan

Az Egyesült Királyságban minden harmadik lányt zaklattak már, amikor iskolai egyenruhát viselt - derül ki egy friss felmérésből. Az Egyesült Királyságban minden harmadik lányt zaklattak már szexuálisan, amikor iskolai egyenruhát viselt - derül ki egy új felmérésből, írja a BBC. A felmérés szerint sok lány már úgy érzi, hogy az utcai zaklatás hamarosan a "felnőtté válás részévé lesz".