szerző:
Eduline

A Tempus Közalapítvány a Campus Mundi – felsőoktatási mobilitási és nemzetköziesítési program keretében ösztöndíjpályázatot hirdet 2017. június 1. és 2018. szeptember 30. között megvalósítható külföldi részképzés támogatására felsőoktatási hallgatók számára.

©

Kiknek szól a pályázat?

Bármely Erasmus+ programban részt vevő magyarországi felsőoktatási intézmény magyarországi képzési helyén tanuló hallgatóknak, aki:

  • alapképzés és osztatlan képzés esetében legalább 2, mesterképzés
  • doktori képzés esetében legalább 1 lezárt aktív félévvel rendelkezik;
  • alapképzés és osztatlan képzés esetében legalább 3 lezárt aktív félévvel fog rendelkezni a részképzés megkezdésekor (mester- és doktori képzés esetében nem előfeltétel);
  • a pályázott tevékenység megvalósításakor aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkezik a pályázáskor megadott képzésen;

©

Mekkora az igényelhető összeg?

A pályázott ország megélhetési rátáitól függően a nyertes pályázó havi  200 000-350 000 Ft ösztöndíjban részesül. A támogatás összege időtartam-arányosan kerül meghatározásra, félhavi kerekítés elvével. A pontos összegeket itt nézhetitek meg.

Meddig lehet pályázni?

A támogatás leadásának határideje az őszi fordulóban: 2017. május 8-tól 2017. október 30-án 23:00 óráig.

Így kaphattok akár 375 ezer forintos ösztöndíjat félévente: íme, a részletek

A Klebelsberg Központ az idei tanévben is meghirdette a Klebelsberg Képzési Ösztöndíj Programot, amelyre idén először a gyógypedagógus-képzésben részt vevők is jelentkezhetnek. A sikeres pályázók félévente 125 ezer és 375 ezer forint közötti összeget nyerhetnek el.