szerző:
Eduline

Úgy is részt vehettek külföldi részképzésen, hogy ti magatok választjátok ki a fogadó egyetemet és egyeztetitek a részleteket.

©

A Campus Mundi freemover mobilitás keretében úgy választhattok magatoknak külföldi egyetemet (akár alap-, mester-, osztatlan szakoskén vagy PhD hallgatóként), hogy ti magatok keresitek fel azt, és szereztek magatoknak fogadónyilatkozatot (Letter of Acceptance), amellyel aztán pályázhattok is az ösztöndíjra. A fogadó egyetem bármely európai vagy Európán kívüli ország felsőoktatási intézménye lehet, ahol a szakos tanulmányokhoz kötődő kurzusokat (egy félévben minimum 20 ECTS kreditnek megfelelő mértékben) biztosítani tudják.

A pályázattal (a kiválasztott ország megélhetési rátáitól függően) havi 200 000-350 000 forintos ösztöndíjat kaphattok, mely legfeljebb 5 hónapra nyerhető el.

A pályázat benyújtásának határideje 2019. március 30. 23:00 óra, de célszerű a részképzés kezdő dátuma előtt három hónappal benyújtani a pályázatot.

Bővebb infókat a pályázatról és a beadás módjáról itt találtok.

Minden harmadik magyar diák tanulna vagy dolgozna külföldön

Minden harmadik magyar diák tervezi, hogy tanulás, de inkább munka miatt rövidebb-hosszabb időt töltene külföldön. A pár hetes vagy hónapos külföldi tartózkodás pedig majdnem minden ötödik fiatal számára elképzelhető - derül ki a Margón kívül - magyar ifjúságkutatás 2016 egyik tanulmányából. Hogy miért mennének vagy éppen maradnának a magyar fiatalok?