szerző:
Eduline

A Purdue Egyetem hallgatóinak egy része tízágyas szobában lakik, ahol nincs ablak és konnektor, viszont vannak csótányok.

©

Miután a diákok panaszkodtak az elviselhetetlenül rossz körülményekre, vizsgálatot indítottak az ügyben - írja a Buzzfeed.

Pár héttel ezelőtt kerültek fel a netre a Purdue Egyetem tízágyas szobái, ahol a diákok ideiglenesen élnek, amíg nem kapnak rendes kollégiumi szobát. Elméletileg azok kerülnek ilyen szobába, akik jelentkeztek kollégiumba, de a helyhiány miatt nem kerültek be. Azonban a diákok közül ketten is azt mondták, hogy időben jelentkeztek a kollégiumba, és az egyetem el is fogadta a kérelmüket, mégis a hálótermekben kaptak helyet.

Az egyetem sokkal több diákot vett fel, mint amennyinek helyet tudtak volna biztosítani. Ugyanakkor állítják, hogy nem minden szoba olyan, mint ami a netre felkerült képeken látszik. Ezt a kollégiumot a diákok "bunkereknek", "barakkoknak" és "tárolóhelységnek" nevezik maguk között. "Nincs ablak. Nincs magánélet vagy bármi más. "

©
©

Egy elsőéves arról panaszkodott a lapnak, hogy hiányoznak az ablakok és az elektromos csatlakozók is, ezek hiányában csak a szobán átvezetett hosszabbítókkal tudják megoldani az áramellátásukat.

©

Mivel ezek a kollégiumok ideiglenesek, a diákok azt mondták, hogy senki sem érzi túl nagy biztonságban magát, a bőröndöket sem merik teljesen kipakolni, hiszen azt sem tudják, mennyi ideig fognak itt maradni. Arról nem is beszélve, hogy a diákoknak ezekért a helyekért is fizetniük kell. "Ezzel megsértenek minket. Fizetni ezért?" - mondta az egyik diák.

Tíz dolog, amire minden kollégistának szüksége lesz szeptembertől

Sok mindent be kell pakolnotok, ha most kezditek az egyetemet, főiskolát, és kollégiumba fogtok költözni. Lesz-e elég áramforrás, sötétítő vagy elég evőeszköz? Összegyűjtöttünk tíz olyan dolgot, amit mindenképp vigyetek magatokkal, ha koliba költöztök. 1. Hosszabbító, elosztó Az egyik legfontosabb. Mi van, ha nincs az ágy mellett konnektor, vagy ha csak egy van a szobában.