szerző:
Eduline

Kiderült, hogy komoly problémákkal kell szembenézniük a sajátos nevelési igényű diákok szüleinek, amikor iskolát keresnek gyerekeiknek. Három magyar egyetem is felkerült nemzetközi felsőoktatási rangsorokra, furcsa tanévkezdő üzenetet kaptak a pedagógusok - ezek voltak a hét hírei.

Felkerült a Financial Times rangsorára a Corvinus

A kilencedik helyet szerezte meg a - többek között - Budapesti Corvinus Egyetemen futó CEMS Masters of International Management nevű oktatási program a Financial Times legfrissebb felsőoktatási rangsorában.

©

Az üzleti lap szakértői a menedmentképzéseket értékelték, a rangsorra egyébként nem csak a CEMS, hanem a Corvinus vezetés és szervezés mesterszakja is felkerült, a 2016-os eredményhez hasonlóan ismét a 70. helyen szerepel a listán. A teljes cikket itt olvashatjátok el.

Bajban az SNI-s diákok

Mulasztásokat és jogsértő gyakorlatokat tárt fel az alapvető jogok biztosa a sajátos nevelési igényű tanulók oktatáshoz való hozzáférésében. Székely László az emberi erőforrások miniszteréhez és a Klebelsberg Központ elnökéhez fordult. A teljes cikket itt olvashatjátok el, a Klebelsberg Központ reakcióját pedig itt.

QS-rangsor: bekerült a top 500-ba a BME és az ELTE

Megjelent a QS legújabb rangsora: a diplomások munkaerőpiaci keresettségének eredményei alapján a világ első 500 egyeteme közé került a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) és az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE). A teljes cikket itt olvashatjátok el.

Ilyen üzenetet kaptak a tanárok az oktatási államtitkárságtól

„Kérem ezért a kedves kollégákat, hogy mindannyiunk – a diákok, a pedagógustársadalom és az egész ország – érdekében nézzenek bizakodóan a jövőbe” - többek között ezt üzeni a tanároknak a kormány.hu-n néhány napja közzétett tanévkezdő kiadványban az oktatási államtitkárság. Egy Németh László-idézettel nyomatékosítják is a kérést: „a nevelő lénye optimista”. A teljes cikket itt olvashatjátok el.