szerző:
Eduline

A legjobb fővárosi könyvtárak, könyvcserélő oldalak és digitális tankönyvek, a megfelelő időbeosztás titka és a leghatékonyabb stresszoldó módszerek: így élhetitek túl a vizsgaidőszakot.

©

Melyik könyvtárba menjetek?

Érdemes beiratkoznotok a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárba, a Kálvin téri főépület ideális lehet az ELTE-s, a corvinusos és a károlis diákoknak is, de városszerte több tagintézménye is van, például a BME és az ELTE lágymányosi campusának közelében. Amennyiben valami nehezen beszerezhető könyvet kerestek, menjetek el az Országos Széchényi Könyvtárba (OSZK) vagy a KSH könyvtárába, itt ugyanis minden Magyarországon megjelent írásos művet megtalálhattok. Nyelvkönyvekért vagy eredeti nyelven publikált világirodalmi művekért az Országos Idegennyelvű Könyvtárat keressétek fel. Az árakról és a nyitvatartásról összefoglalónkban olvashattok.

Honnan szerezhetitek be a tankönyveket olcsón vagy ingyen?

A vizsgaidőszak hajrájában könnyen előfordulhat, hogy lemaradtok a könyvtári példányokról, erre az esetre is vannak tippjeink. A különböző könyvcserélő oldalakon használt könyvek cseréje és eladása zajlik, de az antikváriumokban is olcsón juthattok hozzá használt kötetekhez. De körbenézhettek az interneten is, például a tankönyvtár.hu-n, a Scribden vagy a Google Bookson. További spórolási tippeket találtok cikkünkben.

Hogyan kerülhetitek el a stresszt?

Cseréljétek le a kávét teával, a csoki és szőlőcukor helyett pedig nassoljatok inkább diót, gyümölcsöket, magas C-vitamin tartalmú ételeket. Felejtsétek el a rendszeres cigi-szüneteket, ezzel ugyanis csak még jobban növelitek a stresszt. Inkább sportoljatok egy keveset, például sétáljatok fél órát vagy keressetek valamilyen rövid fitnessz-videót a neten - és csináljátok is, ne csak nézzétek. Részletes összefoglalónkat itt olvashatjátok.

Milyen a megfelelő időbeosztás?

A tökéletes időbeosztás titkát öt pontban össze lehet foglalni, itt írtunk róla részletesen. Fontos, hogy ne ámítsátok magatokat, és már az elején reális elvárásokkal vegyétek fel a vizsgákat, nem valószínű ugyanis, hogy mind a tizenkét vizsgátokat le lehet tudni két hét alatt. Ha nem sikerült jó időpontra felvenni egy vizsgát, ne tologassátok, mert borul az egész terv. Ne keressetek kifogásokat arra, miért nem álltatok még neki tanulni, a sütő kitakarítása még várhat. Ezen kívül találjátok meg a motivációtokat, és kezdjétek el a tanulást most azonnal.

Ezt a videót minden egyetemistának meg kell néznie a vizsgák előtt.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!