szerző:
Eduline

Rekordszámú diák iratkozott ki az egyetemről az elmúlt egy évben Nagy-Britanniában – derül ki a brit felsőoktatási...

©

Rekordszámú diák iratkozott ki az egyetemről az elmúlt egy évben Nagy-Britanniában – derül ki a brit felsőoktatási statisztikai hivatal felméréséből. Az adatok szerint egy év alatt 32 ezren hagyták ott az egyetemet vagy főiskolát, vagyis 13 százalékkal magasabb a lemorzsolódás, mint az előző évben – számolt be a The Telegraph.

A negatív rekordot a University of Bolton tartja, itt a diákok 21,4 százaléka bukik ki vagy hagyja ott önszántából az intézményt már az első év után. A hallgatók 45 százaléka, tehát majdnem fele egyáltalán nem jut el a diplomáig.

A felmérés azt mutatja, hogy Nagy-Britanniában ötből egy hallgató már az első évet sem fejezi be a kiválasztott felsőoktatási intézményben, így minden évben több millió fontos állami normatíva vész kárba. Mi az oka annak, hogy a diákok tömeges kilépésének? Összefoglalókat itt olvashatod.

Utólagos tandíj a lemorzsolódóknak?
Itthon is felmerült az ötlet, hogy a lemorzsolódó hallgatóktól jelentős tandíjat kellene szedni - ez részben meg is valósult a hallgatói szerződések bevezetésével. A magyar egyetemisták és főiskolások harminc-harmincöt százaléka csúszik le a diplomaszerzésről: összefoglalónkat itt olvashatjátok el.