szerző:
Eduline

Gólyaként különösen csábító, hogy ne járjatok be az előadásokra, esténként pedig egy egész pizzát benyomjatok egyedül, de inkább fogadjátok meg pár friss diplomás tanácsát, és ne tegyétek. A Buzzfeed gyűjtéséből szemezgettünk.

©

Ne görcsöljetek azon, hogy a legjobban legyetek: "Az egyetemen négy évetek lesz arra, hogy megtanuljátok, hogyan legyetek ti a legjobbak majd a munkahelyeteken" - Mandy Caruso, Parsons School for Design.

Már most tuningoljátok az önéletrajzotokat: "Ha azon dolgoztok, hogy az egyetemi rádió szerkesztői lehessetek, az menő meg minden, de senkit nem fog érdekelni, amikor beleírjátok az önéletrajzotokba. Inkább menjetek nyári gyakorlatra" - Chris Dignes, College of the Holy Cross.

Használjátok az egyetemi szolgáltatásokat: "Ingyen nyomtathatjátok ki a cuccaitokat, szóval tegyétek. Elérhetitek a világ összes akadémiai publikációját is, szóval tanuljatok valamit - bármit - ami érdekel" - Ashley Baccam, Grinnel College.

Nem biztos, hogy rögtön megtaláljátok a lelkitársatokat, és ez rendben is van: "Ne aggódjatok, ha azok, akikkel találkoztok, nem lesznek rögtön a lelkitársaitok. Előbb-utóbb úgyis találkoztok" - Jana Pollack, University of Vermont.

Jelentkezzetek ösztöndíjakra: "Jelentkezzetek bármire, amiből pénzt szerezhettek. Gondoljatok erre úgy, mint egy részmunkaidős állásra. Aztán diplomázzatok egy kis pénzzel a bankszámlátokon, vagy kevesebb hiteltartozással" - James Lamon, University of Texas.

Vegyetek fel hasznos választható tárgyakat: "Jelentkezzetek olyan kurzusokra, mint a számítógépes grafika vagy a programozás. Próbáljátok meg nem kosárfonásra elpazarolni az összeset" - Anne Louise Karollus-Shapiro, Skidmore College.

Nem kell minden buliban benne lennetek: "Majd azt akarjátok, hogy mindenben részt vegyetek, ami a campuson zajlik, de erre egyáltalán nincs szükség. Szakítsatok időt azokra a dolgokra, ami valóban fontos számotokra" - Julie Rosing, University of Cincinnati.

Tanuljatok külföldön: "Mindenképpen menjetek külföldre vagy vegyetek részt egy cserediák programon. Ha nem engedhetitek meg magatoknak, keressetek egy ösztöndíjat, amivel megoldhatjátok" - Lily Antflick, McGill University.

Rendben van, ha szakot váltanátok: "Ne aggódjatok, ha nem vagytok száz százalékig biztosak a szakirányotokban. Ha megutáltátok, teljesen oké, hogy változtattok rajta, ráadásul lehet, hogy a későbbi karriereteknek köze sem lesz ahhoz, amit az egyetemen tanultatok" - Kimberly Fellman, University of Tampa.

Ne féljetek a tanáraitoktól: "Maradjatok bent óra után és beszélgessetek a tanáraitokkal az előadásról. Később számíthattok rájuk, amikor ajánlólevelet kérnétek" - Leslie Rodriguez, Louisiana State University, Shreveport.

Tíz dolog...

Bakancslista: tíz dolog, amit meg kell tennetek, mielőtt betöltitek a húszat

Tíz dolog, amit csak igazi Pató Pálok érthetnek

Kapunyitási pánik: tíz ok, amiért retteghettek a diplomázástól

Tíz dolog, amit az egyetemen csinálhattok meg utoljára

Tíz dolog, amit sose kérdezz meg egy egyetemistától

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!