szerző:
Eduline

Megjelent a Times Higher Education (THE) 2014-es felsőoktatási rangsora, amelyet akadémikusok, professzorok véleménye...

A Harvard campusa. Ismét vezeti a Times Higher Education rangsorát
©

Megjelent a Times Higher Education (THE) 2014-es felsőoktatási rangsora, amelyet akadémikusok, professzorok véleménye alapján állítottak össze. "Ez egyfajta közvélemény-kutatás, amellyel arra a kérdésre próbáltunk választ adni, hogy melyek a világ legelismertebb felsőoktatási intézményei" - hívták fel a figyelmet a lista készítői.

Ahogy 2013-ban, úgy az idén is a Harvard végzett az élen, a második helyen a Massachusetts Institute of Technology (MIT) áll, a harmadik pedig a Stanford. A Cambridge egy helyet rontott tavalyi eredményéhez képest, akkor még dobogós helyet szerzett, az idén a negyedik a rangsorban. A top tíz közé jutott az Oxford, a Berkeley, a Princeton, a Yale, a California Institute of Technology és az UCLA is.

A teljes rangsort ide kattintva nézhetitek meg
©

A Times Higher Education százas listáján majdnem minden második egyetem amerikai: az Egyesült Államokból negyvenhat, az Egyesült Királyságból tíz, Németországból pedig hat egyetem jutott a száz legjobb közé. Magyar felsőoktatási intézmény nincs a rangsorban.

A többi THE-rangsor

Októberben hozta nyilvánosságra a Times Higher Education a kutatók tudományos tevékenysége, az oktatási-tanulmányi teljesítmény, az innovációs eredmények és a nemzetközi vonzerő alapján összeállított világrangsort, amelynek az élén a California Institute of Technology, a Harvard és az Oxford áll. A rangsorról itt olvashattok.

Erre a listára magyar egyetem nem került fel, a THE decemberben közzétett, kifejezetten a "feltörekvő országok" felsőoktatási intézményeit értékelő listáján azonban a Debreceni Egyetem, a Semmelweis Egyetem és a Szegedi Tudományegyetem is szerepel. Erről a listáról itt találtok bővebb információt.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!