szerző:
Eduline

Török Márk EHÖK elnökön túl féltucatnyi hökös lépte át a törvényben maximalizált 4 évét tisztségviselőként.

Egy őszi jogszabály szerint nem kezdhet meg új ciklust a hallgatói önkormányzatban olyan hökös, aki már négy évet kitöltött idejéből. Mint szerdán beszámoltunk róla, ennek a szabálynak eshet áldozatul Török Márk, az SZTE EHÖK elnöke, aki már 12 éve munkálkodik a hallgatói közéletben.

Évtizedes höközés után léptethetik le a szegedi HÖK-vezért

Török Márk 2004-ben kezdte meg tanulmányait a Szegedi Tudományegyetemen, kisebb megszakításokkal azóta folyamatosan vezető pozícióban volt a hallgatói önkormányzatban. Egy becsempészett törvénymódosítás viszont szeptember óta tiltja, hogy valaki négy év höközés után is maradhasson, őt pedig a szabály érvénybe lépése után választották meg. Minden véget ér egyszer?

A jogszabály értelmezését az SZTE EHÖK erősen vitatja, szerintük csak 2015. szeptember 1. utáni ciklusok adhatók össze, a korábbiakat figyelmen kívül kell hagyni. Ennek értelmében Török akár 2019-ig, 33 éves koráig is az EHÖK elnöke lehetne. Patai Ádám, az EHÖK sajtóreferense nem adott tájékoztatást arról, hogy hány olyan tagja van az EHÖK-nek, akik már kitöltötték a 4 évüket.

Az Eduline az EHÖK honlapjának június 22-i állapota alapján saját gyűjtést készített, ami alapján vannak jó páran, akik kitölthették idejüket. Ilyen Juhász Tamás a Külügyi Bizottságban, aki korábban a BTK hök képviselője, valamint a TTIK HÖK elnöke is volt - egy ízben szabálytalanul megválasztva. Veszélyeztetett az elnökségi tagok között Varga Ákos, a BTK HÖK elnöke, valamint Czifra Dániel a zeneművészeti karról.

A bizottságokban veszélyeztetett Gál Erika a Felügyelő Bizottság elnökeként, Gőz Dániel biztosan túlkoros, szintén az FB tagjaként. Nem sokon múlhat a Rendezvényszervező és Kulturális Bizottságot vezető Szécsényi Barnabás posztja, valamint Farkas Dorináé a külügyesek között.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!