szerző:
eduline/mti

Az államtitkár szerint mérnöknek lenni nem nehezebb, mint orvosnak, de legalább biztos a munkahely.

©

Palkovics László a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara által kezdeményezett TechCsajok rendezvénysorozatot megnyitó eseményen, középiskolás lányok előtt azt mondta, mérnöknek lenni érdekes, jó, és nem nehezebb, mint például orvosnak lenni.

A lányok persze általában nem azért nem választják a férfiasnak mondott tudományterületeket, mert nehezebbnek gondolnák, mint az orvostudományt, hanem pont azért, mert azokat a társadalom férfiasnak tartja.

Jobline Női Karriernap

Te tudod már, mi leszel, ha nagy leszel? Ha tanácstalan vagy, mit csinálj, miután végzel a sulival, hadd ajánljunk a figyelmedbe egy szuper hétvégi programot! Már most írd fel a naptáradba: június 10. - Jobline Női Karriernap!  Szakmai workshopok, személyes tanácsadások, ismert emberek előadásai egy helyen, a Millenárison! Az előadások moderátora Vass Virág lesz, így vele is találkozhatsz! További infók és regisztráció itt >>

Az államtitkár azt mondta, aki ilyen területen végez, annak biztosan lesz munkahelye, a technológia fejlődése ugyanis nem követhető megfelelő szakemberek nélkül. Azokon múlik, hogyan néz majd ki a világ hatvan-hetven év múlva, akik most jelentkeznek egyetemre - emelte ki.

A magyar járműipar ma az élvonalba tartozik, az egymással kommunikáló járművek fejlesztésén dolgozó nemzetközi cégek nagy valószínűséggel Budapest mellett döntenek egy beruházás helyszínének kiválasztásakor, mert itt elérhetőek a megfelelő szakemberek - mondta Palkovics László, aki arra biztatta a jelenlévőket, hogy ha a mérnöki pályát választják, csinálják jól.