szerző:
Eduline

Hamarosan jön a vizsgaidőszak, az éjszakákba nyúló tanulás, a fokozott stressz időszaka. Ha viszont kihajtjátok magatokat a tanulással, nem lesz erőtök teljesíteni a vizsgán. Hogy ne nullázzon le titeket teljesen a sok tanulás és kialvatlanság, mutatunk pár egyszerű trükköt.

©
Álljatok fel!

Nem csak fekve és ülve lehet tanulni. Néha az ácsorgás kifejezetten hasznos lehet, felpezsdíti a vérkeringést, ami jót tesz a koncentrációs képességeteknek.

Minél több természetes fényt!

Bár ez a téli vizsgaidőszakban nehezebben kivitelezhető, de érdemes természetes fénynél tanulni. Kutatók már korábban kimutatták, hogy így nőhet a teljesítőképesség, és aludni is jobban tudtok majd.

Ezeket is olvasd el

Ezeken a képeken röhög az internet: ilyen a szorgalmi időszak

Ilyen a tökéletes tanár a diákok szerint

Azt hitted, a te tablóképed a ciki? Akkor ezek a képek feldobják majd a napod

10 dolog, ami bizonyítja: felnőttél

Így kajálhattok olcsón: mutatjuk a legjobb tippeket

10 bizonyíték, hogy a kolisok a legtalálékonyabb emberek a világon

Szundítsatok!

Nem lehet véletlen, hogy az olyan „álommunkahelyek”, mint a Google, szundiszobákat alakítanak ki az irodáikban. Egy 10-30 perces szundi már növeli a teljesítőképességet egy fárasztó napon, és a pihenés után sokkal jobban tudtok majd figyelni.

Tartsatok szünetet!

Ha nem is mindig alvással, de többször érdemes megszakítani a tanulást. Igyatok egy teát, beszélgessetek a barátaitokkal, hívjátok fel a szüleiteket! Lényeg, hogy ha már nem tudtok koncentrálni, pár percre szakítsátok meg a tanulást. A koffeint ilyenkor érdemes kerülni, bár felpörget, a hatás elmúltával levertek lehettek. A gyógyfüvekből készült teák hatása viszont hosszabb.