szerző:
Eduline

A műszaki végzettségű friss diplomások átlagosan bruttó 240 ezer forintot keresnek, a legkedvezőbb adatokat felmutató intézmény hallgatói pedig 312 ezer forintos fizetésre számíthatnak.

A diplomás-pályakövetési adatok szerint a műszaki végzettségűek nem csak átlagon felüli bérre számíthatnak, de jellemzően felsőfokú végzettséget igénylő munkakörben sikerül elhelyezkedniük. Több más területtel ellentétben a műszaki képzések nem különülnek el élesen régiók szerint, és azt sem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy az egyetemek vagy a főiskolák diplomásai keresnek jobban.

Legkedvezőbb fizetésre, bruttó havi 312 ezer forintra a Pannon Egyetem hallgatói számíthatnak, ettől valamivel lemaradva, 275 ezer forintot keresnek a Kecskeméti Főiskola diplomásai, 254 ezret pedig a Miskolci Egyetemen végzettek. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem csak ötödik a listában, de az itt végzett hallgatók így is 249 ezer forintos átlagbérrel számolhatnak. Ennyit keresnek a pályakezdő mérnökök - friss adatok.

©

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!