szerző:
Eduline

Október 18-án délig adhatjátok le a pályázatotokat a Campus Hungary ösztöndíjaira. Összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat.

©

A Campus Hungaryvel egyéni és csoportos tanulmányút, szakmai gyakorlat és féléves részképzés támogatására pályázhattok a 2014. január 15. és július 31. közötti időszakra. Olyan egyetemi vagy főiskolai hallgatók pályázhatnak, akik legalább két félévet elvégeztek - ez a követelmény nem vonatkozik az MA/MSc- és PhD-hallgatókra.

Nem pályázhattok a támogatásra, ha a külföldi út egy része vagy egésze az alap- vagy mesterszakos diploma megszerzése és a magasabb szintű képzésre való beiratkozás közötti időszakra esik. A már abszolutóriumot szerzett PhD-hallgatókra azonban ez nem vonatkozik, ha legfeljebb két évvel korábban abszolváltak. Szakmai gyakorlatra abban a félévben is mehettek, amelyben passzív a hallgatói jogviszonyotok.

A jelentkezéshez be kell szereznetek a küldő intézmény jóváhagyását, a tanulmányi osztály igazolását a tanulmányi átlagotokról a két utolsó lezárt félévben, valamint a kiválasztott külföldi intézmény – akkreditált felsőoktatási intézmény, kutatóintézet, múzeum vagy akár levéltár – fogadólevelét. Azt a nyelvet, amelyet a munka vagy a tanulás alatt használni fogtok, középfokon kell beszélnetek.

Az egyéni vagy csoportos tanulmányút minimum egynapos, maximum négyhetes lehet, a támogatás összege az ország megélhetési kiadásaitól és a kint töltött időtől függően fejenként 40-275 ezer forint. A szakmai gyakorlat 4-21, a féléves részképzés pedig 12-26 hét hosszú lehet: havonta 140-217 ezer forintos ösztöndíjat kaphattok attól függően, hogy melyik országba utaztok. Milyen külföldi ösztöndíjakra pályázhattok októberben és novemberben? Erről itt olvashattok.

Az elbírálásnál figyelembe veszik a tanulmányi átlagot és a tudományos tevékenységet (például publikáció, tanulmányi verseny, konferencián való részvétel), illetve a beadott munkatervet. Előnyt élveznek azok a hallgatók, akik a pályázott tevékenységet be tudják számítani az itthoni tanulmányaikba, az OTDK-helyezettek, illetve a műszaki és természettudományos területen tanulók. További információt itt találtok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!