szerző:
Eduline

Az első online képzésekre beiratkozott diákok kevesebb mint 4 százaléka ment át a záróvizsgákon a Massachusetts...

Az első online képzésekre beiratkozott diákok kevesebb mint 4 százaléka ment át a záróvizsgákon a Massachusetts Institute of Technologyn: a 155 ezer hallgatóból mindössze 5800-an szereztek diplomát. A lesújtó statisztika nyomán felvetődik a kérdés, van-e egyáltalán értelme az interneten elvégezhető kurzusoknak – írja a Quartz nevű, technikai újdonságokkal foglalkozó hírportál.

„Mostanában mindenkinek az a célja, hogy megreformálja az oktatást, a befektetők nem sajnálnak dollármilliókat áldozni az új módszerekre, technológiákra” – olvasható a cikkben. A szerző szerint azonban jobban meg kellene gondolni, mire költenek ezentúl a befektetők: eddig az volt a cél, hogy minél több ember számára hozzáférhetővé tegyék az egyetemi tanulmányokat, a számok azonban azt mutatják, ez nem minden.

Az elérhetőség mellett a minőségre is figyelni kellene, javasolja a szerző. „Az embereknek mindenekelőtt használható tudásra lenne szüksége, és ezt a gombamód szaporodó online képzések nem biztos, hogy garantálni tudják” – olvasható a cikkben. Arról, hogy hogyan tanulhattok ingyen a Harvardon és a Princetonon, itt olvashattok bővebben.