szerző:
Eduline

A keresztféléves képzéseknél még bővebb szakválaszték áll előttetek.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, közel három tucat alap és osztatlan képzést szüntet meg vagy alakít át az oktatásirányítás. Köztük vannak olyan népszerű képzések is, mint a társadalmi tanulmányok, az andragógia és számos művészeti képzés.

Megszüntetnek több tucat egyetemi szakot - ezeknek a képzéseknek vége

A keresztféléves képzésekre jelentkezők választhatnak utoljára több tucat megszűnő alapszak közül. Számos olyan képzés is eltűnik, amelyért pár éve még az utcára is vonultak a hallgatók. Több mint harminc - eddig alapképzésben vagy osztatlan képzésben megjelölhető - szakot számol fel az oktatásirányítás.

Azonban a szemfüleseknek még van egy utolsó lehetőségük, hogy diplomát szerezzenek a területen: a szakok 2017 szeptemberétől szűnnek meg, a keresztféléves jelentkezés során - ahol meghirdetik -, még be lehet jutni a szakokra.

A keresztféléves jelentkezési időszak október második felében indul, a képzéseket az októberben megjelenő Felsőoktatási felvételi tájékoztató tartalmazza. Legfeljebb 5 képzést jelölhettek meg, a februárban induló képzések jelentkezési határideje november 15-én lesz, melyről január második felében hoznak döntést. Érdemes tehát felkészülni, hogy a döntést követő 2-3 héten belül már az egyetemi padokban kell ülnetek.