szerző:
Eduline

Az egyetem egyik oktatójának pattant ki a fejéből, mi lenne, ha madárotthonokat terveztetne a diákjaival. Az eredmény bámulatra méltó.

©

„Az építészet nyelvét, és szakmai fogásait a hallgatók elsajátíthatják a képzés különféle óráin, de az építészet egyúttal formaképzés és művészet is: a tervezés és az alkotás eszközeinek spektruma szélesíthető olyan tevékenységekkel, mint a festészet, a szobrászat, a fotózás, filmforgatás – vagy éppenséggel a madárodú-tervezés”

– így foglalja össze az érdekes kezdeményezést Makra Sándor, a BME Építészmérnöki Kar Lakóépület-tervezési Tanszékének docense, olvasható az egyetem oldalán.

©
©

Az elmúlt években az oktató kurzusán a diákok terveztek már sakkfigurát is, most épp a madárház van soron. Az egyetem hallgatói nem fogták vissza kreativitásukat és szakmai tudásukat, és igazán érdekes, abszolút művészi alkotásnak számító madárotthonokat terveztek.

„Nemrég például képregényt kellett tervezniük a hallgatóknak. Két hetük volt a történet kitalálására, majd profi képregényrajzoló segített a műfajhoz kötődő forgatókönyv megalkotásában: a rajzokat már a diákok készítették el” – mesélte Makrai Sándor.

©
©
©