szerző:
Eduline

Egyik évfolyamtársát erőszakolhatta meg 1996-ban az a férfi, akit az Eötvös Loránd Tudományegyetem Tanító- és Óvóképző Karának (ELTE TÓK) gólyatáborában, múlt hét pénteken történt nemi erőszakkal gyanúsítanak - írja a Blikk.

A lap úgy tudja, az erőszakkal gyanúsított, 38 éves férfi akkor az Eötvös József Tanítóképző Főiskolára járt Bajára, informatika szakra, csakúgy, mint most az ELTE-re.

Egykori csoporttársa elmondta: a férfi 1996-ban megerőszakolta egyik évfolyamtársát, ezért pedig ki is rúgták. Úgy tudja, az áldozat is otthagyta a főiskolát. Feltehetően ez volt az egyik bűncselekmény, amiért elítélték. Három évvel azután jelentkezett az ELTE-re, hogy jó magaviselete miatt 2009-ben feltételes szabadlábra helyezték.

A TÓK egy volt diákja, gólyatábori szervező a lapnak azt mondta: nem a múlt heti volt az első eset, hogy valakit akarata ellenére szexre kényszerítettek. A bevált módszer az volt, hogy a sört, bort felöntötték egy kis pálinkával vagy valami töménnyel. Nagy tételben vették az alkoholt, a tömény italok közül pedig sok palackon zárjegy sem volt. A volt diák szerint a pénteken történt nemi erőszakkal gyanúsított férfi egyébként a bölcsészbulik állandó résztvevője volt.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, péntek éjszaka megerőszakoltak egy elsőéves lányt az ELTE Tanító- és Óvóképző Karának (TÓK) fonyódligeti gólyatáborában. A Kaposvári Járásbíróság hétfőn elrendelte egy 38 éves budapesti férfi előzetes letartóztatását, aki fotósként dolgozott a rendezvényen, és az egyetem bölcsészkarának hallgatója. Korábban már két hasonló ügye is volt, amelyekért összesen hat év nyolc hónapot kapott, és végül öt évet ült börtönben.

Az ELTE két hallgatói önkormányzat működését felfüggesztette, a gólyatáborok szervezésével kapcsolatban pedig több szigorítást is bevezetnek. Azt is kezdeményezték, hogy az egyetemi-főiskolai felvételihez az erkölcsi bizonyítványt kelljen benyújtani, hogy legalább tudomásuk legyen arról, ha valaki korábban bűncselekményt követett el. A részleteket itt olvashatjátok.

A Hallgatói Önkormányzatok Országok Konferenciája (HÖOK) csütörtöki közleményében azt írták: kirívó és példátlan, ami az Eötvös Loránd Tudományegyetem gólyatáborában történt, ugyanakkor számos, a hallgatói önkormányzatok által példaértékűen szervezett gólyatábor zajlik. Részletek itt.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!