szerző:
Eduline

Diákként minden cent számít, és egyáltalán nem mindegy, hova kerülnek a felesleges forintok. Épp ezért, összeszedtük nektek, hol találjátok a legkedvezőbb mobilos lehetőségeket, hogy ne a telefonszámla kifizetésébe kelljen átcsoportosítani a kajapénzt.

 

Vodafone

Facebookozóknak praktikus: Campus 24 flotta

Ezt a flottát akkor veheted igénybe, ha van diákigazolványod. Praktikus benne, hogy a flotta tagjai bármikor ingyen beszélhetnek egymással. E mellett fontos még, hogy az előfizetéskor két csomag közül választhatsza, és mind a kettő 2 DB internetet tartalmaz:

• A Campus24 flash  - havidíja bruttó 3 592,84 Ft. Az ár a flotta tagok közötti korlátlan beszélgetésen túl 150 perc lebeszélhetőséget és 2GB adatot tartalmaz.
• A Campus24 flow - havidíja bruttó 8 672,84 Ft. Ebben a csomagban is 2GB adat van, emellett a hívás minden normáldíjas irányba korlátlan.

(Az SMS-küldés díja mindkét csomagban 19,05 Ft, mindkét csomaghoz lehet kiegészítő adatot vásárolni, s mindkét csomaghoz biztosított a díjmentes EU roaming, tehát az EU terültén is ugyanúgy használhatod, mint itthon.)

A Campus 24 flottához 20 ezer forintos készülék-vásárlási kedvezményt is kapsz és ha a megvásárolt telefont reészletre vennéd, akkor 6-havi kamatmentes részletfizetési lehetőség is jár.

 
Ha épp nincs diákod: Vodafone You

Ha már  nincs diákod, vagy épp két tanulmány közt szünetelsz, de még nem múltál el 25, akkor ez a csomag számodra az ideális. 

Ebben a csomagban bármelyik publikus Vodafone tarifát kiválaszthatod és mellé díjmenesen 2GB adatot is kapsz. És ha a barátaid, családtagjaid is ezt a csomagot választják, akkor ingyen beszélhettek egymással a nap bármely órájában.

Mikor csak anyukád hív: KID

A Vodafone Family azoknak a 6-18 éves fiataloknak lett kitalálva, akik sokat beszélnek telefonon a családtagjaikkal. Ha a szüleid nem szeretnének havidíjas előfizetést kötni neked, de mégis el akarnak érni, akkor javasold nekik ezt a feltöltő kártyás megoldást. Akár 0 forintos enyeglegegl is díjmenesen tudod hívni a szüleidet (belföldön és az EU területén 60 percig).

 

©

Telekom

2 GB ingyen net

Ha elmúltál 18 és  még van diákigazolványod, akkor a Telekomnál szinte a saját ízlésedre tudsz kialakítani egy csomagot. Te döntöd el, mennyi beszélgetéshez, mennyi mobilnetet társítasz. És a csomaghoz, diákként 2 GB extra, Magyarország területén felhasználható adatmennyiséget is kapsz az új mobil portfólióból választott hang és adat díjcsomag kombinációk mellé.

Mikor az egyetei évek alatt is kell a családi megerősítés

A Telekom új Partnerkártya kedvezménye a második mobil előfizetéstől 20% havidíjkedvezményt ad. 

Egyébként a telekomos családi opció esetén havidíj ellenében (190 Ft/SIM) a családtagok - akár 5 mobil hívószámot is bevonva - 0 Ft-ért beszélgethetnek egymással (Domino kártyás előfizetők is bevonhatók).

Forrás: a Magyar Telekom kommunikációs igazgatósága

©

Telenor

A Telenornál ugyan nincs életkorhoz vagy tanulmányi státuszhoz kötött kedvezmény, de a fiatal korosztály mobilozási szokásaihoz igazodva több ajánlatot is kialakítottak.

MyChat: havi 1849 forintért belföldön korlátlan Facebook, Viber, Instagram, Whatsapp és Twitter használatotbiztosít, valamint 1 GB szabadon felhasználható adatkeretet foglal magában.

Itt vannak az újabb részletek az ingyenes nyelvvizsgáról: 35 éves korig jár

Ingyenessé teszi a kormány az első nyelvvizsga megszerzését a jövő év elejétől a 35 évesnél nem idősebbeknek - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten. Novák Katalin az Országos Diáktanács ülése előtti sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: ezzel is segíteni szeretnék a fiatalok munkaerőpiaci versenyképességét, mert sokan beszélnek ugyan idegen nyelvet, ám stagnál azok száma, akiknek erről igazolásuk is van.