szerző:
Eduline

Bár a februári nyílt napon még az érdeklődők figyelmébe ajánlották az „ősztől Siófokon induló képzéseket”, a...

©

Bár a februári nyílt napon még az érdeklődők figyelmébe ajánlották az „ősztől Siófokon induló képzéseket”, a Kaposvári Egyetem egyelőre nem költözött be a Kodolányi főiskola által magukra hagyott Balaton-parti épületekbe - írja a sonline.hu.

A Kodolányi János Főiskola tavaly májusban döntött úgy, hogy az államilag finanszírozott keretszám drasztikus csökkentése, és a turizmus-vendéglátás alapképzés állami támogatásának megszüntetése miatt a siófoki turisztikai képzést Székesfehérvárra helyezik át.

Az első szakaszban a felnőttoktatás bázisa lenne a siófoki campus. A Kaposvári Egyetem vezetése 2012 nyarán kereste meg a városvezetést azzal, hogy az üresen maradó épületekben telephelyet létesítenének, amely az első szakaszban a felnőttoktatás bázisa lenne, a korábbi turizmus-vendéglátás szak helyett más típusú képzésekkel.

Az önkormányzat tájékoztatása szerint az épületet újra kellett akkreditáltatni, hogy felsőoktatási helyszínként szerepelhessen. Ez még nem történt meg, ezért sem indulhat egyetemi képzés szeptemberben, legfeljebb csak keresztfélévvel tudnak kezdeni, azaz a jövő év elején.

A siófoki főiskolai épületek iránt egyébként más is érdeklődik, állítólag egy államigazgatási jellegű elképzelés is felmerült.