szerző:
Eduline

Egyértelműen a Balaton a sláger az idei gólyatáborok esetén, így a résztvevőknek már csak a jó időben kell reménykedniük. A legnagyobb tavunk mellett a legnépszerűbb célpont valamiért egy Komárom-Esztergom megyei kisváros.

©

A Balaton melletti településeken élőknek a következő hetekben hozzá kell szokniuk a hangos egyetemista csoportokhoz, ugyanis a tó környékén több gólyatábort is szerveznek. Errefelé táboroznak majd többek közt az ELTE leendő bölcsészei, a szegedi orvos- és fogorvos hallgatók, a BME közlekedésmérnök hallgatói, de a Balaton partjára készül a Budapesti Gazdasági Egyetem, az Óbudai Egyetem, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem és a Pannon Egyetem is.

Kutatásunk szerint a második kiemelhető célpont Tata, ahol rövid időn belül legalább három gólyatábort tartanak majd. Ide készül a Testnevelési Egyetem, a BME villamosmérnöki kara és a Semmelweis Egyetem is.

 

Idén is lesz olyan intézmény, ahol a legegyszerűbb megoldást választották a szervezők, és helyben maradnak – legalább az utazási időt megspórolják. Szegeden több kar is helyben szervez programokat, ahogy a Miskolci Egyetem és a Debreceni Egyetem egyes karai is így tesznek. Azt azért tegyük hozzá, hogy ezekből a városokból kissé megterhelő lenne a Balatonig utazni.

Az utazással járó gólyatáborokba idén tapasztalataink szerint 15-25 ezer forint közötti összeget kérnek el a szervezők – általában a HÖK, vagy más hallgatói szervezet. Az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán, illetve a Tanító és Óvónőképző Karon idén is csak orientációs napokat tartanak, ahogy a nemi erőszak botrány óta minden évben.

Fun fact: több gólyatábort is – legalábbis logó szinten – Pokémon GO tematikára hegyeztek ki.

A felvételivel kapcsolatban minden friss infót itt találtok meg.