szerző:
Eduline

A velencei bizottság érkezett Budapestre, és úgy tűnik, az ő véleményük döntő lehet CEU-ügyben.

©

Budapestre érkezett pénteken az Európa Tanács alkotmányjogi tanácsadó testülete, a velencei bizottság küldöttsége, hogy találkozzon a magyar kormány, valamint a Közép-európai Egyetem képviselőivel – értesült a Magyar Nemzet.

A bizottság az egyetem vezetése elmondása szerint tájékozódni érkezett Budapstre, mielőtt véleményt mondanak a CEU-t ellehetetlenítő törvénymódosításról.

Újabb hír a lex CEU-ról: mikor dönt az Alkotmánybíróság?

A CEU sorsa egyelőre nem dől el. Várhatóan csak a nyári szünet után, ősszel dönt az Alkotmánybíróság (AB) arról a beadványról, amelyben ellenzéki pártok támadták meg az április elején elfogadott lex CEU-t, azaz a felsőoktatási törvény módosítását - tudta meg a Magyar Nemzet.

A nemzetközi küldöttség a magyar kormány részéről Palkovics László oktatási államtitkárral, valamint Maruzsa Zoltán közoktatásért felelős helyettes államtitkárral tárgyalt.

Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszter korábbi nyilatkozata szerint, ha a velencei bizottság határozatot hoz a lex CEU-ról, azt a kormány figyelembe veszi, és akár a jogszabályt is módosíthatják.