szerző:
Eduline

Megszületett az eredmény: két külön szavazás alapján a Szegedi Tudományegyetem és a Miskolci Egyetem kampusza a legszebb a hazai kampuszok közül. Szoros versenyek alakultak ki az egyetemek között, de végül megvan a kettő, aki elnyerte az első helyet.

©

Két hete elindított szavazásunk során arra voltunk kíváncsiak, a legnagyobb magyarországi egyetemek közül szerintetek melyiknek van a legszebb campusa. Az első tíz egyetemre öt nap alatt 34 135 szavazat érkezett, a legtöbben a Szegedi Tudományegyetemre szavaztak. A szavazatok 40 százalékát kapta, vagyis a szavazás első körének eredménye alapján az SZTE campusa a legszebb. A második helyen a Debreceni Egyetem áll a szavazatok 30 százalékával, a harmadik pedig a Szent István Egyetem 10 százalékkal.

Múlt héten elindítottuk a második kört újabb tíz campusszal - íme, az eredmények.

Eszterházy Károly Egyetem, Miskolci Egyetem, Dunaújvárosi Egyetem, Pázmány Péter Katolikus Egyetem, Semmelweis Egyetem, Pannon Egyetem, Károli Gáspár Református Egyetem, Kaposvári Egyetem, Soproni Egyetem, Nyíregyházi Egyetem - a második körben is arra kerestük a választ, szerintetek a felsorolt tíz közül melyik felsőoktatási intézménynek van a legszebb campusa.

©

Öt nap alatt összesen 11 540 szavazat érkezett. Péntek éjfélkor lezártuk a szavazás, az eredmény: az első helyen a Miskolci Egyetem végzett a szavazatok 36 százalékával, a második az Eszterházy Károly Egyetem 30 százalékkal - az egri intézmény egyébként egy ideig vezette is a szavazást. A harmadik helyet a szavazatok 13 százalékával a Soproni Egyetem szerezte meg, a negyedik 7 százalékkal a Pázmány Péter Katolikus Egyetem, az ötödik 5 százalékkal a Semmelweis Egyetem. A Pannon Egyetem a szavazatok 3, a Dunaújvárosi Egyetem, a Kaposvári Egyetem és a Károli Gáspár Református Egyetem 2-2, a Nyíregyházi Egyetem pedig 1 százalékát szerezte meg.

Gratulálunk a győztes egyetemeknek és a dobogósoknak, izgalmas szavazások voltak. A két legszebb egyetemet nemsokára egy-egy cikk keretében mutatjuk majd be nektek.

 

Megvan az eredmény! Ezt az egyetemi campust tartjátok a legszebbnek - vége a második szavazásnak

Múlt héten szavazást indítottunk: arra voltunk kíváncsiak, a legnagyobb magyarországi egyetemek közül szerintetek melyiknek van a legszebb campusa. Az első tíz egyetemre öt nap alatt 34 135 szavazat érkezett, a legtöbben a Szegedi Tudományegyetemre szavaztak. Hétfőn elindítottuk a második kört újabb tíz campusszal - íme, az eredmény.