szerző:
Eduline

Májkrémes kenyér, könyvtár, index és a karácsony: ezek egészen mást jelentenek az egyetemistáknak, mint az átlagembernek. Ugye?

©

1. A gólya nem egy madár, hanem valami, ami csak egy évig lehettek, de egész életetekben visszasírjátok.

2. A könyvtár nem egy olyan hely, ahonnan jó regényeket vehettek ki. Ez a második otthonotok a vizsgaidőszak alatt.

3. A Neptunusz többé nem egy bolygó vagy egy római istenség neve, hanem valami, ami a legszörnyűbb rémálmaitokra emlékeztet: a Neptunra.

4. A csütörtök nem az utolsó előtti munkanap, hanem a "hétvége" és vele együtt a bulizás szinonimája.

5. A határidő nem olyasmi, ami megkönnyíti az időbeosztásotokat. A határidő jelentése "ma", rosszabb esetben "tegnap". Tíz dolog, amit mindenki megcsinál(t) egyetemistaként.

6. Az index nem az autó irányjelzője,
hanem egy kupon.

7. Az alapozásnak semmi köze a házépítéshez, de még csak a ráépülő tantárgyakhoz sem. Ez a kötelező programotok héttől tízig, minden buli előtt.

8. A májkrémes vagy parizeres zsömle nem gyors harapnivaló. A hónap vagy a hét utolsó napjait jelzik a koliban, amikor már a pénzetek és az otthoni elemózsia is elfogyott.

9. "Felvenni a tárgyakat"?
Stressz, korán kelés és ideg-összeroppanás.

10. A karácsony? A családtagok a nappaliban ünnepelnek, ti pedig a szobátokban gyűritek a szakirodalmat. Mert minden évben van legalább egy olyan tanár, aki január 2-ra teszi a vizsgát. A tíz legidegesítőbb mondat, amit egy egyetemistának mondhatsz.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!