szerző:
Eduline

Ha már nincs diákigazolványod, de még nem múltál el 30, igénybe veheted az EYCA diákkedvezményeit nemcsak itthon, hanem Európa több országában is.

Mi is az az EYCA?

Az új diákigazolványok egyben nemzetközi diákigazolványok is, mert szerepel rajtuk a "European Youth Card Association" (EYCA) logója, így a magyar diákok számos európai országban élhetnek a nemzetközi szervezet által biztosított kedvezményekkel.

Mi a helyzet, ha már nem járok iskolába?

Van olyan EYCA kártya, ami a diákigazolványtól függetlenül is érvényes, ha már nem jártok egyetemre, főiskolára, de még nem töltöttétek be a 30. életéveteket, akkor ti is igényelhetitek. EYCA 36 európai ország kedvezményrendszerre épülő ifjúsági kártya.

©

Hogyan lehet igényelni, és milyen kedvezmények vannak?

Az igénylőlapot és a részletes tájékoztatást elolvashatjátok az Oktatási Hivatal oldalán. A kártya igénylése sajnos nem ingyenes, az egy évre érvényes kártya díja 2 490 Ft. A kártya díját az igénylést megelőzően az Oktatási Hivatal bankszámlaszámára kell átutalni. 

A kedvezmények több országban is élnek, de itthon is akad bőven jó lehetőség. Például kultúra, szórakozás, sport, bevásárlás kategóriában is találhattok kedvezményeket. A kedvezmények érvényesek antikváriumokba, hotelekbe és bárokba, mozikba és kalandpályákra is, ezen az oldalon böngészhettek a lehetőségek között.

Hatalmas akciókat foghattok ki: megnéztük, mennyibe kerülnek a diákjegyek a mozikban

Több száz forintot is spórolhattok, ha jó napot választotok ki a mozizásra. Összegyűjtöttük, hogy hol mennyiért nézhettek filmeket Pesten és a vidéki városok mozijaiban. A budapesti Cinema City mozikban, tehát Allee-ban, az Arénában, a Camponában, a Duna Plazában, a MOM Parkban, a Westendben egységesek a jegyárak, diákkedvezménnyel 1320 forintért nézhettek meg 2D-s filmeket, a 3D előadásokra 1730 forintért ülhettek be, az IMAX 3D-s filmjei pedig 1740 forintba kerülnek szemüveg nélkül.