szerző:
Eduline

Újabb rangsorra került fel a CEU: a Times Higher Education összeállította azoknak a felsőoktatási intézményeknek a listáját, amelyekben magas a külföldi hallgatók aránya. A felsőoktatási törvény módosításával ellehetetlenített amerikai-magyar egyetem a második helyet szerezte meg.

©
A számos felsőoktatási rangsort jegyző Times Higher Education (THE) kedden hozta nyilvánosságra legújabb listáját: kétszáz egyetemet rangsoroltak a World University Rankings adatai alapján, a szakemberek arra voltak kíváncsiak, hol a legmagasabb a külföldi hallgatók aránya.

A lista élén az Egyesült Arab Emírségekben található American University of Sharjah áll: az ötezer hallgató 84 százaléka külföldi, eddig 99 különböző országból érkeztek beiratkozók.

A második helyet a CEU szerezte meg, a THE szakemberei kiemelik, hogy öt kontinens száz országból érkeznek hallgatók, 133 országból 13 887-en végeztek eddig az intézményben.

Dobogós helyet szerzett a London School of Economics and Political Science is, amely a különböző világrangsorokban is rendre előkelő helyen végez.

A világ legjobbjai közé került a magyar egyetem: itt a friss felsőoktatási rangsor

A Quacquarelli Symonds több nemzetközi felsőoktatási rangsorára is felkerült a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME). "A Műegyetem a hazai intézmények legjobbjaként hét szakterületen is az elit kategóriába került a csaknem 4500 felsőoktatási intézmény alkotta világrangsorban" - írja közleményében az egyetem. A brit Quacquarelli Symonds (QS) cég 2004 óta minden évben elkészíti a világ legjobb felsőoktatási intézményeinek nemzetközi rangsorát.