szerző:
Eduline

Egy kórház műemléki épületegyüttese lesz a CEU bécsi campusa. A kormánynak még egy hete van dönteni, ha továbbra sem ír alá, az egyetem költözik.

©

Egy felújított kórházba költözik a CEU Bécsben - írja a hvg.hu. Rég eldőlt, hogy az Otto Wagner-kórházba költözik az egyetem, amely még egy hétig vár, hogy a kormány írásba adja, megfelel a CEU-törvénynek az egyetem működése.

Egy éve zajlanak az előkészületek, a város vagyonügynöksége tárgyal folyamatosan az egyetemmel. Budapesten kis része marad az oktatásnak a tervek szerint. Teljes körben 2023-ban indul meg az oktatás, 1500-1600 hallgató és 6-700 fős tanári gárda lesz a létszám. A bérlet 99 évre szól. Először 500 diákkal indul majd meg az oktatás, de más helyszínen, mert a műemléki védettségű kórházi épületeket át kell alakítani.

Több ezren tüntettek a Kossuth téren a felsőoktatásért és a CEU-ért

Több ezer oktató és hallgató tüntetett szombat délután a Kossuth téren, a demonstrálók azt követelik a kormánytól, hogy írja alá a CEU működését biztosító megállapodást, szüntessen be minden felsőoktatási és kutatási cenzúrát. 17:37Egy hétig a Kossuth téren maradnak A tüntetés végén a szervezők emlékeztették a tömeget arra, hogy egy héten át éjjel-nappal beszélgetéseket, előadásokat, szemináriumokat tartanak majd, diákfórumokat is szerveznek a Kossuth téren.