szerző:
Eduline

Az egyetemek vilgárangsoráról híres Quacquarelli Symonds (QS) Magyarországra hozza a legjobb külföldi egyetemek mesterképzéseinek börzéjét.

©

Folyamatosan növekszik hazánkban azoknak a hallgatóknak a száma, akik a mester- vagy PhD-képzésüket már külföldön tervezik. Napjainkban már tény, hogy a nemzetközi tapasztalattal rendelkező hallgatók jóval nagyobb eséllyel érnek meg sikereket a karrierjük során, mint otthon maradó társaik.

A hasonló lehetőségre nyitottak számára nyújt kiváló tájékozódási lehetőséget a QS World Grad School Tour, amely a nemzetközi rangsorokról ismert legjobb külföldi egyetemek képviselőit hozza el Budapestre.

A hallgatók az október 3-i ingyenes börzén közvetlenül az egyetemektől tájékozódhatnak a bejutási lehetőségekről, a felvételi követelményekről, a megszerezhető ösztöndíjakról, a képzés során tanultakról és az ott tapasztalható hallgatói életről. Az ingyenes részvételhez mindössze regisztrálni kell.

Meglepetést okozott a friss egyetemi rangsor: hat magyar a legjobbak között

A tavalyi négy helyett az idén már hat magyar egyetemet soroltak a világ legjobb felsőoktatási intézményei közé a Quacquarelli Symonds (QS) szakemberei, a 2016/2017-es nemzetközi rangsort kedd hajnalban hozták nyilvánosságra. A szegedi egyetem, az ELTE és a Corvinus megőrizte 2015/2016-os helyezését.