szerző:
eduline/mti

Átadták a Budapesti Távtanulási Központ új centrumát, amely a Hageni Távegyetem egyetlen nem német nyelvterületen működő központjaként segíti Magyarországon és a környező országokban a hallgatókat.

A Budapesti Távtanulási Központ és a Német Felsőoktatási Információs Központ mostantól a Madách Trade Centerben található. A Budapesti Távtanulási Központ 1991 óta segíti az egyetem Magyarországon élő hallgatóit, akik a közgazdaságtudomány, kultúra és társadalomtudományok, jogtudomány, informatika és matematika területén alap- és mesterszakos egyetemi végzettséget szerezhetnek.

A központ támogatja őket a tanulmányaik megtervezésében, a virtuális tanulótér használatában, a hallgatói adminisztráció lebonyolításában és a vizsgákra mentori támogatással készülhetnek fel. A közlés szerint a hallgatóknak félévente mintegy 280 euró tanulmányi költséggel kell számolniuk, ugyanakkor a magyar hallgatók eséllyel pályázhatnak a Német Felsőoktatási Csereszolgálat (DAAD) ösztöndíjára ennek a költségnek a fedezésére. Az új létesítményt a Hageni Távegyetem rektora, Helmut Hoyer adta át.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!