szerző:
MTI

A Magyar Idők értesülése szerint szinte az összes főállású magyar tanárt elbocsátották a Soros György által alapított Central European University (CEU) Business Schooltól.

©

A lap pénteki számában azt írja, úgy tudják, az érintetteket még tavaly októberben tájékoztatták arról, hogy az intézmény összeolvad a közgazdasági tanszékkel, ami pozíciók megszűnésével jár. A vezetőség költséghatékonysággal indokolta az átszervezést - teszik hozzá.

A lap nem kérdezte meg az egyetemet. Mi megkérdeztük, valóban született-e ilyen döntés, amint választ kapunk, közöljük.

Ezt a bejelentést sokáig nem követte intézkedés, majd a múlt héten levélben tájékoztatták az oktatókat arról, hogy mindenkivel leülnek átbeszélni a továbbiakat. A megbeszéléseket követően 17 embert már elbocsátottak, de várhatóan még további tanároknak is felmondanak a következő hónapokban - áll a cikkben.

Az újság úgy tudja, hogy mindenkinek felajánlották a közös megegyezést.

Az intézkedéssel a nappali és a levelező Master of Business Administration (MBA) képzés szűnik meg - írják, hozzátéve, információik alapján utóbbit egy év múlva újra akarják indítani, de már a magyar oktatók nélkül. A lap egy forrásra hivatkozva azt is közölte: az elbocsátott tanárok nagyon népszerűek a diákok körében, akik már tervezik, hogy a rektorhoz fordulnak a döntés miatt.