szerző:
Eduline

2017 szeptemberétől közel 40 oktató távozik a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Karáról - derült ki ma reggel.

©

A Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar Hallgatói Önkormányzatától megtudtuk, hogy a távozó oktatóknak lehetősége van visszaoktatni a BME-re, így a hallgatók remélhetőleg keveset éreznek majd a változásokból. Így talán nem kerülnek bajba azok, akik épp diplomamunkájukon dolgoznak egy oktatóval.

Sok szülő, akinek gyerekét most vették fel, aggodalmát fejezte ki, miután a szűkszavú közleményből értesültek arról, hogy 40 oktató távozik a karról.

Megértjük a szülők aggodalmait, de sajnos ők még egyelőre elképzelni sem tudják mennyire megnehezítheti ez a helyzet egy diploma előtt álló hallgató tanulmányait. Mi ezt látjuk és ezért igyekszünk minden tőlünk telhetőt megtenni, hogy a lehető legkevesebbet érezzenek ebből a hallgatók. Két hét múlva a Gólyatáborban kell válaszolnunk a hallgatók ilyen jellegű kérdéseire. Reméljük akkor már megnyugtatóan tudunk nyilatkozni - közölte a HÖK.

Az ügyben kerestük a BME gazdasági karának dékáni hivatalát. Arra voltunk kíváncsiak, kik hagyták el az intézményt, hogy áll a pótlásuk, és mire kell felkészülniük a diákoknak ősztől. Arra is rákérdeztünk, hogy miként hagyták el az intézményt az oktatók, és távozásuknak van-e köze ahhoz, hogy néhány hónappal ezelőtt majdnem kivált a kar a BME kötelékéből. Amint válaszolnak, új cikkben közöljük az álláspontjukat.