szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Speciális E-learning képzést indított a Debreceni Egyetem a szakdolgozóinak, orvosainak és rezidenseinek. A tematikus oktatási program keretében a szakemberek megismerkedhetnek azzal, hogyan kell ellátni a koronavírus-fertőzött betegeket.

A koronavírussal fertőzött betegek intenzív osztályos ellátásához szükséges, soron kívüli E-learning képzést indított a Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Kar (DE ÁOK) Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Tanszéke. A DE minden rezidensnek, orvosnak és szakdolgozónak lehetőséget ad a képzésre, de elsőbbséget élveznek a képzés során, akik az ellátási tervezet szerint a COVID ellátás frontvonalában fognak dolgozni – olvasható az egyetem honlapján.

A távoktatáshoz gyakorlati képzés is tartozik, ahol a tanulókat egy speciálisan kialakított és berendezett kórteremben készítik fel a koronavírusos betegekre. A gyakorlatok kétórás beosztással, párhuzamosan két teremben zajlanak, kilenc fős csoportokban, így naponta 81 egészségügyi dolgozó tud részt venni a szimulációs képzésben.

Lengyel egyetemisták 3D nyomtatóval készítenek védőfelszereléseket

A Wroclawi Műszaki Egyetem hallgatói háromdimenziós nyomtatóval készítenek a koronavírus-fertőzés ellen is használható arcvédő pajzsot. Képgaléria.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!