szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Hamarosan ismét változik a szabály: a diploma megszerzése után még két évig maradhatnak Nagy-Britanniában a külföldi diákok.

Korábban a brit felsőoktatásban tanuló külföldi fiatalok a diplomájuk megszerzése után még négy hónapot maradhatnak az országban - írja a 444.

Most a Telegraph ír arról, hogy Boris Johnson kormánya ezt az időszakot két évre bővíti ki, ettől remélve, hogy az ország népszerű továbbtanulási célpontja marad a külföldi, elsősorban tengerentúli diákoknak. 

Brit egyetemen tanulnátok tovább? Ezeket a határidőket jegyezzétek meg

Az oxfordi és a cambridge-i egyetemre, illetve az orvosi egyetemek képzéseire október 15-ig, a többi intézmény alapképzéseire január 15-ig jelentkezhettek.

A szabályozás 2021-től lép életbe, és az alapképzés mellett a doktori, illetve posztdoktori képzésben résztvevőkre is vonatkozik majd. A jelenleg még az orszégban is hatályos uniós szabályok miatt meg van kötve a brit egyetemek keze, hogy egy évben maximum mekkora tandíjat kérhetnek el a brit, illetve az EU-s országokból érkező diákoktól, de ezek a szabályok nem vonatkoznak az EU-n kívülről érkező külföldi hallgatókra - teszik hozzá.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.