szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kara vezeti az informatikai képzéseket indító intézmények hallgatói rangsorát, a második helyen az Eötvös Loránd Tudományegyetem Informatikai Kara áll. Újságárusoknál a HVG Diploma 2019 kiadvány.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kara vezeti az informatikai képzéseket indító intézmények hallgatói rangsorát, a második helyen az Eötvös Loránd Tudományegyetem Informatikai Kara áll, a harmadik pedig a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdaságtudományi kara lett.

Az oktatói kiválóság alapján összeállított rangsort a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kara vezeti, a második helyen a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológiai Kara, harmadik helyen pedig a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kara áll.

Rang Intézmény, kar (hallgatók kiválósága alapján) Rang Intézmény, kar (oktatók kiválósága alapján)
1. BME-VIK 1. SZTE-TTIK
2. ELTE-IK 2. PPKE-ITK
3. BCE-GTK 3. BME-VIK
4. OE-NIK 4. ME-GÉIK
5. DE-IK 5. DE-IK

Mi alapján áll össze a rangsor?

Az összesített és kari rangsor idén is a hallgatói és az oktatói alrangsorból áll össze. A HVG felsőoktatási rangsorának készítői számos szempontot figyelembe vettek az intézmények rangsorolásakor: az elsőhelyes jelentkezők számát, a felvettek pontátlagát, a nyelvvizsgával felvettek arányát, a tanulmányi versenyen helyezettek számát, a tudományos fokozattal rendelkező oktatók számát és arányát, az egy - tudományos fokozattal rendelkező - oktatóra jutó hallgatók számát, valamint az MTA-címmel rendelkező oktatók arányát.

Itt a HVG 2019-es felsőoktatási rangsora: ismét az ELTE áll az élen

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Szegedi Tudományegyetem és a Debreceni Egyetem vezeti a HVG 2019-es felsőoktatási rangsorát, de a karok listáján is az ELTE szerezte meg az első két helyet, a legjobb eredményt az intézmény bölcsészkara érte el. Továbbra is az Eötvös Loránd Tudományegyetem áll a HVG felsőoktatási rangsorának élén, az intézmény az oktatói kiválóság alapján összeállított alrangsort is vezeti.

 

A HVG ismét elkészítette a legjobb főiskolák és egyetemek rangsorát, amelyben az intézményi, kari, képzésterületi és szakos rangsorok mellett minden fontos gyakorlati tudnivalót megtaláltok az alap- és mesterszakokról, a felvételitől egészen a továbbképzési lehetőségekig. A HVG Diploma 2019 rangsort keressétek az újságárusoknál vagy rendeljétek meg itt, a kiadótól.