szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az állami ösztöndíjas hallgatóknak lesz-e lehetőségük megtartani a támogatást, és mi lesz a kollégiumi férőhelyekkel? Ez vár a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatóira.

A Corvinus 2019. július 1-től állami alapítású alapítvány által fenntartott közhasznú felsőoktatási intézményként működik tovább. Az változás az egyetem társadalomtudományi és  gazdasági fókuszát nem érinti, a Budapesti Corvinus Egyetem a jövőben is közgazdasági, társadalomtudományi és üzleti területen fog működni - írja a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatói önkormányzata.

A Corvinus megújulási folyamata az ösztöndíjakkal kapcsolatban semmilyen módon nem érinti a jelenlegi hallgatóinkat - emelik ki, ők változatlan formában tudják befejezni tanulmányaikat, azokkal a feltételekkel, amelyekkel elkezdték képzésüket. A 2020-ban induló évfolyam jelentkezői számára is megmarad az ingyenes oktatás lehetősége, ők a Corvinus Ösztöndíjprogramra jelentkezhetnek.

Újabb felsőoktatási világrangsor: több magyar egyetem is a legjobb négyszáz közé került

Nyilvánosságra hozta képzésterületi rangsorait a Times Higher Education (THE). A magyar egyetemek közül a Semmelweis a világ négyszáz legjobb - orvos- és egészségtudományi képzést indító - intézménye közé került, az Eötvös Loránd Tudományegyetem a bölcsész- és a pszichológiai képzések listáján szerzett előkelő helyet, de a Műegyetem, a Corvinus és a vidéki tudományegyetemek is több rangsorra felkerültek.

Megmarad a tanulmányi ösztöndíj is - ígérik annak ellenére, hogy 2020-tól az állami ösztöndíjas helyeket felváltja a Corvinus-ösztöndíj.

A jelenlegi kollégiumok befogadóképességét a modellváltás nem fogja érinteni, a változásokból nem következik a jelenlegi kollégiumi díjak emelése sem - írják a HÖK-ösök. A Corvinus emellett infrastrukturális beruházásokra is készül, tervezik egy új kollégium építését is.

Itt vannak az újabb részletek a Corvinus átalakításáról

Októberben megalakult a Budapesti Corvinus Egyetemen az a szervezet, amely az intézmény megújulási folyamatáért felel.