Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Utolsó kívánságát teljesítette diákjának a Semmelweis Egyetem

Megható történetet osztott meg az SE Doktori Tanács elnöke.

Forrás: Shutterstock

Különös kérés érkezett az SE Doktori Tanácsának elnökéhez: arra kérték az egyetem vezetői, hogy tegye lehetővé gyorsított eljárásban a PhD-disszertáció megvédését a patológiai doktori iskola egészségtudományi programja hallgatójának - írja az egyetem honlapja.

hirdetés
hirdetés

A doktorandusz hallgató előrehaladott melanómája miatt fordult az egyetemhez, gyorsított eljárást kérve, ami gyakorlatilag az utolsó kívánsága volt.

A kérésnek természetesen eleget tettek, pár nap alatt megteremtették a disszertáció védésének feltételeit. A klinika igazgatójának tárgyalójában megjelentek a bizottság mellett az ETK oktatói, a szülők és kezelőorvosai, akik állva hallgatták végig az eljárást.

Orbán Csaba ekkor már nem tudott beszélni, így írásban fejtette ki téziseit, és így is válaszolt a kérdésekre. Az értekezés kiváló kísérletes munka, mely magas színvonalú folyóiratokban jelent meg, így a bizottságnak könnyű dolga volt, summa cum laude minősítéssel javasolja a fokozat odaítélését az Egyetemi Doktori Tanácsnak.

Megható volt látni a jelölt arcán a megelégedést(?), megkönnyebbülést(?) aminek üzenete talán az volt, hogy mégsem élt hiába. Nem tudom, hogy a végstádiumban alkalmazott gyógyszerek mennyit segítettek a betegnek, de sikeres fokozatszerzés talán még többet - írta Tímár József, a Doktori Tanács elnöke.

Csaba Húsvét előtt hunyt el.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X