Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Már a MÁV is figyelmezteti a diákokat

Hó végén lejárnak az őszi félévre érvényes diákigazolványok a felsőoktatásban.

Forrás: Mónus Márton

A vasúti utazási diákkedvezmény igénybe vételének feltétele az érvényes diákigazolvány - hívja fel közleményében a figyelmet a MÁV.

hirdetés
hirdetés

A megállapított menetdíj vagy pótjegy árán felül további 8 ezer forint pótdíjat kell fizetnie annak, aki érvénytelen kedvezményre jogosító igazolvánnyal, vagy érvénytelen igazolással veszi igénybe a kedvezményt, illetve jogosultságát nem tudja az előírt módon igazolni.

 

Fontos határidő közeleg, komoly bírságot kockáztat, aki mulaszt

Hamarosan ismét érvényesíteni kell a felsőoktatásban használt okmányt. Az őszi szemeszterben érvényesített diákigazolványok március 31-ig érvényesek. A második félévre érvényesíteni az adott intézmény erre szakosodott irodáiban lehet. Fontos változás, hogy az új diákigazolvány nem az igénylő lakcímére, hanem az intézményhez érkezik. Így ha valamiért új kártyára volt szükségetek, akkor a rendelést a főiskolán/egyetemen vehetitek át.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X