Fegyveresek rontottak be az egyetemre, 3 ezer diák lehet veszélyben Pakisztánban

1

Fegyveresek hatoltak be egy pakisztáni egyetemre, robbanások is hallatszottak, és az első hírek szerint halálos áldozatai is vannak a támadásnak. Egy helyszínen tartózkodó újságíró szerint folyamatosak a lövések. A CNN tudósítása szerint eddig 7 halott van és 20 sebesült.

Forrás: CNN

Fegyveresek hatoltak be szerdán egy északnyugat-pakisztáni egyetemre, és tüzet nyitottak az ott tanuló hallgatókra és tanárokra. A CNN tudósítása szerint eddig legkevesebb 7 halottja van a támadásnak és 20 sebesültje. Azt egyelőre nem tudják, a támadók közül hányan haltak meg.

hirdetés
hirdetés

A rajtatütést a tartományi székvárostól, Pesavartól 50 kilométerre északkeletre fekvő Csárszaddában hajtották végre. A CNN szerint az egyetemen 3 ezer diák és körülbelül 600 vendég lehetett.

Fazal Rahim Marvát, a Bacsa Hán egyetem vezetőjének helyettese elmondta, hogy a diákok és tanáraik többsége már a termekben tartózkodtak, amikor a támadás megkezdődött. Ő egy biztonságitól hallotta, hogy vannak halottak és sebesültek. Más források több mint 50 sebesültet említenek.

A biztonsági erők vezetője azt nyilatkozta, attól félnek, hogy a terroristák túszokat szedtek és az egyetem különböző pontjain tartják őket fogva.

Két évvel ezelőtt, 2014 decemberében tálib fegyveresek megrohamoztak egy állami katonai iskolát Pesavarban, s meggyilkoltak 134 embert, többségében diákokat. Ez volt az ország történetének legsúlyosabb terrortámadása.

(x)

Sprechen Sie Deutsch?

A budapesti Osztrák Intézet intenzív nyári német nyelvtanfolyamokat indít, amelyek az ÖSD német nyelvvizsgára is felkészítenek.  Tovább »

Hozzászólások (1)

János Szabó

A saját népüket irtják mint a répát. Ezeket, ilyen embereket kell nekünk befogadnunk??

Új hozzászóláshirdetés

Idén érettségizel?

Iratkozz fel ÉRETTSÉGI-FELVÉTELI HÍRLEVELÜNKRE!

Iratkozz fel e-mail címeddel

vagy

Csatlakozz Facebookkal:

Szeretnék az eduline.hu-tól kereskedelmi célú tájékoztatókat kapni.

Már feliratkoztam »
Bezárás

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X