Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Nem csak új nevet, új címert is kapott a Budapesti Gazdasági Egyetem

1

A BGF ezentúl BGE, és az új névhez új címert is kapott az alkalmazott tudományok egyetemeként működő intézmény.

 

Forrás: MTI Fotó: Marjai János
hirdetés
hirdetés

Palkovics László államtitkár avatta fel a Budapesti Gazdasági Egyetemet ma délelőtt. Az intézmény január 1-jével kapta meg az alkalmazott tudományok egyeteme rangot, és 16 ezer hallgatójával a legnagyobb ilyen intézmény az országban.

Az új státusz és név mellé új címer is dukál.

Az alkalmazott tudományok egyetemi címet az az intézmény kaphatja meg, amely legalább négy alapképzési szakon és két mesterszakon jogosult képzésre, valamint az oktatóinak, kutatóinak legalább 45 százaléka rendelkezik tudományos fokozattal. A feltételek közé tartozik az is, hogy képzéseit képes idegen nyelven folytatni az általa indított szakok egy részén, legalább két szakon duális képzést folytat, valamint tudományos diákkört működtet.

Korábban írtunk arról, hogy több intézmény neve is megváltozik az új státusszal idén. Azóta eldőlt, hogy a Kecskeméti Főiskola és a Szolnoki Főiskola összevonásával a Pallasz Athéné Egyetem jön létre.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (1)

Varga Réka

És azt láttátok, hogy a régi BKF is egyetem lett? http://bit.ly/METROPOLITAN

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X