Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Friss rangsor: magyar egyetem is bekerült a világ legjobbjai közé

1
Közép-európai Egyetem
A CEU egyik épülete. Idén is bekerültek a legjobbak közé
Forrás: Wikipedia

Bemutatták a Quacquarelli Symonds (QS) legfrissebb, 2012-es tematikus rangsorait: a szociológiai képzéseket indító egyetemek és főiskolák kétszázas listájára Magyarországról egyedül a Közép-európai Egyetem (CEU) került fel.

hirdetés
hirdetés

A szociológiai képzések rangsorának élén idén is a Harvard, a Berkeley, az Oxford, a London School of Economics and Political Science, valamint a University of Chicago áll, a top tízbe azonban az UCLA, a Cambridge, a Princeton, a Stanford és a University of Michigan is bekerült.

A CEU képzése a QS-rangsor 101-150. helyén szerepel, egy mezőnyben az amerikai Purdue Universityvel és a George Washington Universityvel, az izraeli Tel Aviv Universityvel és a kölni egyetemmel. A közép-európai országok felsőoktatási intézményei közül - a CEU-n kívül - egyedül a bécsi egyetem és a csehországi Károly Egyetem képzése jutott be a kétszáz legjobb közé, a három egyetem közül a bécsi szerezte a legmagasabb összpontszámot.

Mi a QS?

A QS Quacquarelli Symonds cég 2004 óta minden évben elkészíti a felsőoktatási intézmények világrangsorát. A rangsor első húsz helyén minden évben szerepel a Harvard, a Cambridge, a Yale, az Oxford, a MIT, a University of Princeton és a University College London.

Nem rontott a CEU a tavalyi eredményen
A Közép-európai Egyetem (CEU) szociológiai képzése 2011-ben is bekerült a kétszáz legjobb közé, a régióból akkor is a bécsi egyetem és a prágai Károly Egyetem ért el hasonló eredményt. A 2011-es szociológiai rangsorról szóló cikkünket itt olvashatjátok el.
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (1)

tamas46

Kinek a megbízásából csinálhatja ez a vállalkozás(?) a rangsort? Milyen elvek allapján? Hogyan lehet ellenőrizni?
Amennyiben ez nem az ENSZ tudomáásval, vagy jóváhagyáásval készül,akkor semmi jelentősége nincs,hiszen a megbízója szerint alakíthatja úgy a feltételeket,ahogy tetszik.
Bármelyik véleménykutató megt5eheti,ha rendelekzik elég forrással, hogy ilyen statisztikát készítsen,ezt közreadja.

Új hozzászóláshirdetés

Felsőoktatás hirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X