Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Friss rangsor: magyar egyetem is bekerült a világ legjobbjai közé

1
Közép-európai Egyetem
A CEU egyik épülete. Idén is bekerültek a legjobbak közé
Forrás: Wikipedia

Bemutatták a Quacquarelli Symonds (QS) legfrissebb, 2012-es tematikus rangsorait: a szociológiai képzéseket indító egyetemek és főiskolák kétszázas listájára Magyarországról egyedül a Közép-európai Egyetem (CEU) került fel.

hirdetés
hirdetés

A szociológiai képzések rangsorának élén idén is a Harvard, a Berkeley, az Oxford, a London School of Economics and Political Science, valamint a University of Chicago áll, a top tízbe azonban az UCLA, a Cambridge, a Princeton, a Stanford és a University of Michigan is bekerült.

A CEU képzése a QS-rangsor 101-150. helyén szerepel, egy mezőnyben az amerikai Purdue Universityvel és a George Washington Universityvel, az izraeli Tel Aviv Universityvel és a kölni egyetemmel. A közép-európai országok felsőoktatási intézményei közül - a CEU-n kívül - egyedül a bécsi egyetem és a csehországi Károly Egyetem képzése jutott be a kétszáz legjobb közé, a három egyetem közül a bécsi szerezte a legmagasabb összpontszámot.

Mi a QS?

A QS Quacquarelli Symonds cég 2004 óta minden évben elkészíti a felsőoktatási intézmények világrangsorát. A rangsor első húsz helyén minden évben szerepel a Harvard, a Cambridge, a Yale, az Oxford, a MIT, a University of Princeton és a University College London.

Nem rontott a CEU a tavalyi eredményen
A Közép-európai Egyetem (CEU) szociológiai képzése 2011-ben is bekerült a kétszáz legjobb közé, a régióból akkor is a bécsi egyetem és a prágai Károly Egyetem ért el hasonló eredményt. A 2011-es szociológiai rangsorról szóló cikkünket itt olvashatjátok el.
(x)

Mi tart vissza…? Pályázz Erasmusra!

Eleged van az egyetemből? Néha legszívesebben világgá mennél? Igazi kalandra vágysz, ami megváltoztatja az életed? Pályázz Erasmusra!  Tovább »

Hozzászólások (1)

tamas46

Kinek a megbízásából csinálhatja ez a vállalkozás(?) a rangsort? Milyen elvek allapján? Hogyan lehet ellenőrizni?
Amennyiben ez nem az ENSZ tudomáásval, vagy jóváhagyáásval készül,akkor semmi jelentősége nincs,hiszen a megbízója szerint alakíthatja úgy a feltételeket,ahogy tetszik.
Bármelyik véleménykutató megt5eheti,ha rendelekzik elég forrással, hogy ilyen statisztikát készítsen,ezt közreadja.

Új hozzászólásHVG hirdetésfelhő

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X