Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Hogyan puskáznak az egyetemisták? A legnépszerűbb és legkockázatosabb módszerek

Úgy tűnik, a hallgatókat semmi sem riasztja el attól, hogy egymás dolgozatát másolják le a vizsgán, vagy az internetről ollózzák össze a házi dolgozatkat; sőt Nagy-Britanniában egyre több csaló lepleződik le. Az elmúlt három évben 80 intézményben összesen 45 ezer hallgató bukott le – számolt be a The Telegraph a legfrissebb felmérés eredményéről.

hirdetés
hirdetés

A diákok változatos formáit választják a csalásoknak: sokan cetlikről, tankönyvből puskáznak, mások mobiltelefont csempésznek be a vizsgákra, de olyanok is akadnak, akik bérvizsgázókat bérelnek fel.

Szakértők szerint a csalás változatos formái miatt egyre nehezebb kiszűrni a trükköző hallgatókat, akik egy-egy alkalommal több száz fontot is kifizetnek a bérvizsgázóknak és a béríróknak.

Több egyetemi vezető úgy véli, hogy a válság az oka a növekvő számú csalásoknak: a pénzszűkébe került diákok minden lehetséges eszközt megragadnak, hogy minél jobban teljesítsenek az egyetemen – így magasabb ösztöndíjat kapnak, vagy nem kell évet ismételniük. Hogyan dolgoznak a bérvizsgázók? Összefoglalónkat itt olvashatod.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X