szerző:
Eduline

Feldarabolás helyett budapesti egyetemi szövetség alakítását javasolta Hoffmann Rózsa államtitkárnak a Budapesti Corvinus Egyetem rektora a szerdai találkozón - közölte az információt csütörtöki számában a Magyar Nemzet.

Mészáros Tamás, a Corvinus rektora olyan budapesti egyetemi szövetség létrehozását javasolta, amely a 90-es években egyszer már működött (a Közgáz, a Kertészeti Egyetem és az Államigazgatási Főiskola részvételével). A Corvinus megszüntetésének tervéről és a hallgatók tiltakozásáról bővebben itt olvashatsz.

Aláírásgyűjtés a Corvinuson. Nem adják az egyetemet
©

A szövetségbe tömörülő intézmények megőriznék önállóságukat, ugyanakkor közös informatikai hálózatot működtetnének, közös diplomát adhatnának ki, s megoldható lenne az intézmények közötti átoktatás is, ami jelentős megtakarítást eredményezne.
   
A rektor elfogadható változtatásnak tartaná, hogy egyes képzéseket fizetőssé tegyenek, de karok megszüntetését, az intézmény feldarabolását ellenzi. Élőlánccal védik az egyetemet a corvinusos hallgatók - képgalériánkat itt nézheted meg.

MTI