szerző:
Eduline

Bajba kerülhet a Kodolányi János Főiskola: jelenleg egy tartozási ügyben bíróságra kényszerül járni az intézmény rektora.

©

Kétszáznégymillió forintot követelnek magánszemélyek a Kodolányi János Főiskolától, miután az intézmény a gyanú szerint bár támogatást vett fel tőlük egy beruházáshoz, de a kölcsön kért félmilliárd forint egy részét nem fizette vissza – írja a Népszabadság.

A lap arról ír, hogy a Kodolányi egy offshore cégen keresztül vette fel az említett támogatást, az ügy pedig a Székesfehérvári Törvényszék előtt van. A főiskola ellenkeresetet nyújtott be, hogy semmissé tegye a követelést.

Egy vállalakozó testvérpár perli a főiskolát, akik a pénz egy részét még 2008-ban adták kölcsön az intézménynek.

 

A lap beszámolója szerint egy Seychelle-szigeteken bejegyzett cég vezetője is megjelent a bíróságon, aki elmondta, 2006 óta ismeri a Kodolányi rektorát, Szabó Pétert, akinek javadalmazás nélküli tanácsadója. Ő azt mondta, 2008-ban jelezte neki a rektor, hogy a főiskola bankszámláját zárolták, ezért sürgősen pénzre lenne szüksége.

A cég igazgatója a Népszabadságnak azt mondta, tudomása szerint az anyagi gondokat a jazz tanszék (hivatalos nevén: előadóművészet szak) 2007-es indítása okozta, amit az akkori kormány mégsem támogatott.

Szabó a lappal azt üzente, a per lezárultáig nem kíván nyilatkozni az ügyben.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!