szerző:
Eduline

Izgultok, milyen lesz az első egyetemi, főiskolai évetek? Ezek a mobilalkalmazások biztosan megkönnyítik majd a dolgotokat. A legjobb appok tanuláshoz, rendszerezéshez, bulizáshoz, főzéshez.

Evernote

Ebben az alkalmazásban nem csak jegyzetelhettek, hanem a beadandók leadási határidejét, az órarendeteket, az eseményeket, a kiadásaitokat, a kontaktjaitokat is vezethetitek. Olyan videókat vagy cikkeket is el tudtok menteni, amelyeket később néznétek meg. Chatelhettek a barátaitokkal, és a közös projektek számára is létrehozhattok jegyzeteket. Az alkalmazás telefonon és laptopon is működik, és sok esetben még internetkapcsolat sem kell hozzá. Az appot Androidra innen, iOS-ra pedig innen tölthetitek leEzeket nem szabad kihagyni: a legjobb egyetemi sorozatok.

©

Any.do

Ezzel az appal a tennivalóitokat és a fontos eseményeket rendszerezhetitek, de jegyzetelhettek is. Ráadásul a mobilotokon és a számítógépeteken is felváltva használhatjátok anélkül, hogy bármi is elveszne. A közös feladatokat meg is oszthatjátok, és chatelhettek is a családtagjaitokkal, csoporttársaitokkal. A feladatokhoz fotókat, videókat és fájlokat is társíthattok, sőt audiofájlban is rögzíthetitek őket. Az alkalmazást Androidra innen, iOS-ra pedig innen tölthetitek le.

©

The Homework

Androidra és iOS operációs rendszerre is találtok olyan alkalmazást, amellyel az órarendeteket és a házi feladataitokat rendszerezhetitek. Az iPhone-ra letölthető The Homeworkkel a házikat akár kisebb alfeladatokra is bonthatjátok, az órarendben és a feladatlistában pedig az egyes tárgyaknak külön színkódot állíthattok be. Beírhatjátok a tanárok elérhetőségeit, emlékeztetőket állíthattok be, és fotót is csatolhattok az egyes házikhoz.

Androidra egy hasonló alkalmazás a HomeWork, amelyet innen tölthettek le.

©

Finish

Krónikus halogatók számára készült ez az alkalmazás, amely kedves hangeffekttel jutalmaz titeket egy-egy elvégzett feladat után, a motivációtokat pedig a korábbi munkáitok végigpörgetésével tartja fenne. A feladatokat úgy is beállíthatjátok, hogy csak a határidő közeledtével kerüljenek a szemetek elé, de úgy is, hogy óránként kapjatok emlékeztetőt. Az alkalmazást iOS operációs rendszerre tölthetitek le, innen.

©

Coach.me

Ez is egy motivációfenntartó app: egy hagyományos közösségi oldalhoz hasonlóan posztolhatjátok, hogy mit szeretnétek csinálni, a többiek pedig - professzionális coachok és más felhasználók - lájkolhatják, ha tetszik nekik. Feltehettek kérdéseket a közösségnek, és emlékeztetőket is beállíthattok, hogy biztosan ne felejtsetek el egy feladatot se. A Coach.me-t iOS operációs rendszerre innen, Androidra pedig innen tölthetitek le. Hét hiba, amelyet minden elsőéves elkövet.

©

TinyAppWorks

Az egyetemen, főiskolán bármikor előfordulhat, hogy meg kell néznetek egy-egy idegen nyelvű szó jelentését: erre szuper megoldás egy szótáralkalmazás. Mi a TinyAppWorks internet nélkül is használható, többnyelvű szótárát ajánljuk. Az appot egyszerre használhatjátok angol, német, francia, olasz, spanyol, portugál, svéd, finn, holland, cseh és horvát szavak, kifejezések fordításához. Az alkalmazást Androidra tölthetitek le, innen.

©

Allrecipes Dinner Spinner

Kolisoknak és albérleteseknek különösen hasznos lesz ez az app: típusok és az elkészítési idő szerint böngészhetitek a recepteket, de megadhatjátok az otthon lévő hozzávalókat is, és bevásárlólistát is készíthettek. Az angolszász mértékegységek elsőre biztosan szokatlanok lesznek: készítsetek egy táblázatot az átváltásokkal, amelyet használhattok, amíg meg nem szokjátok őket. Az alkalmazást Androidra innen, iPhone-ra pedig innen tölthetitek le. Több ezer forintot spórolhattok: a legjobb kolis kaják.

©

Watch Over Me

Az egyetem, főiskola a tanulás mellett legalább annyira szól a bulizásról és a közösségről is. Hogy mindig biztonságban érezhessétek magatokat, töltsétek le a Watch Over Me alkalmazást, amellyel beállíthatjátok, meddig "vigyázzon rátok" az app - ezalatt feljegyzi a mobilotok GPS-koordinátáit, de ti magatok is hozzáadhattok képeket vagy szöveges jegyzeteket.

Minden infó elsőéveseknek

Egyetemi kisokos gólyáknak: első rész, második rész.

A 2015/2016-os tanév legfontosabb dátumai.

10 kérdés és válasz a halgatói nyilatkozatról.

Ilyen ösztöndíjakra pályázhattok gólyaként.

Nem olcsó mulatság az egyetemi évkezdés.

Mennyibe kerülnek a kollégiumok?

Ennyiért bérelhettek lakást az egyetemvárosokban.

A legfontosabb kérdések és válaszok a diákhitelről.

Ha a beállított határidő előtt nem jelzitek az alkalmazásban, hogy már biztonságban vagytok, például hazaértetek vagy megtaláltátok a barátaitokat, akkor automatikusan elküldi a koordinátáitokat és a jegyzeteiteket az előre beállított telefonszámra. Azt is beállíthatjátok, hogy segélyhívást kezdeményezzen az app, ha megrázzátok a telefont. Androidra innen, iOS operációs rendszerre pedig innen tölthetitek le.

©

R-U-Buzzed?

Még egy nagyon hasznos app a bulikhoz, amely egy pillanat alatt megmondja, berúgtatok-e már, és mire számíthattok másnap. Csak a a testsúlyotokat, az elfogyasztott alkoholmennyiséget és az azóta eltelt időt kell megadnotok, hogy megkapjátok a véralkoholszinteteket. Az appot Androidra innen, iOS operációs rendszerre pedig innen tölthetitek le.

©

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!