szerző:
Eduline

A gyerekeivel például tavaly májusban világkörüli útra indított egy játékhajót.

©

Egy skót testvérpár, a 9 éves Ollie és a 6 éves Harry Ferguson tavaly világkörüli útra küldtek egy Playmobil kalózhajót, amit el is neveztek HMS Adventure-nek - írja a 444.hu.

A játék ki van súlyozva, hogy ne boruljon fel, és van rajta egy jeladó is, amellyel követni lehet, hol jár. Ezen kívül a hajón csak egy üzenet van, amiben arra kérik az embereket, hogy ha megtalálják a játékot, legyenek szívesek visszavinni a nyílt tengerre. A nyomkövető szerint pedig a HMS Adventure jelenleg Venezuela partjai körül forgolódik.

A gyerekeknek egyébként nem ez az egyetlen kalandos vállalkozásuk, az apjuk ugyanis írt nekik egy 500 elemű listát azokról a dolgokról, amiket együtt elvégezhet a család, amíg az idősebb gyerek 18 éves nem lesz.

Az apa szerint a lista arra jó, hogy problémamegoldásra és a modern technológia használatára nevelje a gyerekeit, és közben tanuljanak is. Ezen felül azt mondja, manapság a fiatalok úgy élnek a felnőttek képzeletében, mintha egytől egyig lusták, internet- és telefonfüggők, nemtörődömök lennének, de - bár a technológiai fejlődésnek valóban megvannak az árnyoldalai - ügyesen használva a tanulás szolgálatába állítható.

Így tanulhattok gyorsabban és hatékonyabban az érettségire: öt hasznos tipp

A legfrissebb felmérések szerint 98%-unk hatékonyabban végezné a dolgát, ha munkakörnyezete rendezettebb lenne. Akár tanultok, akár dolgoztok, ezzel az öt egyszerű időt és energiát spórolhattok. Teremtsetek zöld környezetet Egy nemzetközi kutatás alapján boldogabbak és 15%-kal hatékonyabbak a zöld környezetben dolgozók és tanulók. Az élőnövények hatására javul a levegő minősége, akárcsak a koncentrációs képességetek.