szerző:
MTI

Karácsonyi ajándék minden muglinak: J. K. Rowling tollából újabb Harry Potter-novellák jelennek meg decemberben a hivatalos Harry Potter-honlapon, a Pottermore-on.

©

Az online olvasható újabb írásokról a The Hollywood Reporter szerint a honlap adott hírt. Az oldal minden napra ígér valami meglepetést december 12-től 23-ig, köztük "csodálatos új írást J. K. Rowlingtól".

A meglepetések azonban csak azok előtt a muglik (vagyis varázsolni nem tudó emberek) előtt nyílnak meg, akik helyes választ adnak rímekbe szedett találós kérdésekre. A Pottermore honlap azt is elárulta, hogy Rowling ezúttal Draco Malfoyról és Florean Fortescue-ról ír majd.

Az írónő október végén már megosztotta egy új Harry Potter-novelláját a honlap olvasóival. Akkor az utálatos Dolores Umbridge volt elbeszélése főszereplője. A varázslónő a sötét varázslatok kivédésének tanáraként és a mágiaügyi minisztérium tisztségviselőjeként is feltűnt a Roxfort varázslóiskolában játszódó nagy sikerű regényfolyamban. Öt könyv, amit el kell olvasnod a 30. születésnapod előtt.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!